HomeHealthBeneficiile pudrei proteice pentru diabetici

Beneficiile pudrei proteice pentru diabetici

În cadrul unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Newcastle a fost descoperit faptul că o cantitate mică de pudră proteică înainte de masă poate ajuta persoanele care suferă de diabet zaharat de tip 2 să-și controleze glicemia.

Pentru realizarea acestei cercetări au fost randomizate 18 persoane, pe care cercetătorii le-au monitorizat timp de o săptămână, în timp ce au consumat o doză mică de pudră proteică, de 15 g, înainte de fiecare masă. Pentru a compara beneficiile potențiale ale proteinei, aceiași participanți au petrecut, de asemenea, o săptămână bând o doză de control care nu conținea proteine, pentru a măsura rezultatele.

Cercetătorii au descoperit că introducerea dozei de proteine în dieta zilnică ​​i-a ajutat pe participanți să-și stabilizeze nivelurile de zahăr din sânge pentru mai mult timp, obținându-le două ore suplimentare pe zi de niveluri normale de zahăr, în comparație cu perioada în care nu au băut proteina. Participanții au prezentat de asemenea, niveluri mai scăzute de zahăr din sânge în medie pe parcursul zilei când au băut proteine, deși nu și-au schimbat altfel obiceiurile zilnice.

Descoperirile făcute în urma acestui studiu sunt primele care arată că încorporarea unei băuturi proteice poate ajuta persoanele cu diabet de tip 2 să-și gestioneze boala cu ajutorul acestora, urmându-și rutina zilnică normală, potrivit lui Daniel West, autor principal al studiului și lector principal la Universitatea Newcastle.

„În timp ce studiile anterioare în laborator au arătat potențialul acestei intervenții alimentare, aceasta este prima dată când oamenii au fost monitorizați în timp ce își desfășoară viața normală. Credem că proteina din zer funcționează în două moduri, în primul rând, încetinind viteza de trecere a alimentelor prin sistemul digestiv și în al doilea rând, stimulând o serie de hormoni importanți care împiedică creșterea atât de mare a glicemiei. Pe măsură ce vedem că un număr tot mai mare de oameni din întreaga lume dezvoltă diabet, investigarea potențialului alternativelor la medicamente, cum ar fi suplimentele alimentare, devine mai importantă.”

În viitor, intenția cercetătorilor este de a continua să studieze beneficiile intervențiilor non-medicale și să desfășoare studiul la o scară mai mare, implicând mai mulți participanți pe care să îi monitorizeze pe o perioadă mai lungă de timp. Aceștia iau în considerare și studierea surselor naturale de proteine, precum mazărea, ciupercile sau cartofii.

 

 

Articol de Izabela Constantin

ARTICOLE RECOMANDATE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole populare

Comentarii recente