HomeHealthCel mai bun moment pentru sport

Cel mai bun moment pentru sport

Un nou studiu sugerează că ora din zi la care o persoană face exerciții poate produce rezultate diferite. Rezultatele cercetării nu au fost aceleași pentru femei și bărbați.

Profesorul Paul J. Arciero, autorul principal al studiului și profesor la Departamentul de Sănătate și Științe Fiziologice Umane de la Skidmore College din New York, a declarat că cel mai bun moment pentru exerciții fizice este atunci când oamenii pot integra mișcarea în programul lor.

Cu toate acestea, noul studiu dezvăluie anumite perioade de timp în care indivizii au cea mai mare probabilitate să atingă obiective specifice de exerciții fizice.

Dr. Asad R. Siddiqi, profesor asistent de medicină fizică și recuperare la Weill Cornell Medicine din NYC, care nu a fost implicat în studiu, a declarat: „Am apreciat obiectivul declarat al autorilor de a îmbunătăți înțelegerea noastră cu privire la efectele antrenamentului asupra sportivelor de sex feminin și a modului în care acesta poate diferi de sportivii de sex masculin.”

Cercetătorii au urmărit beneficiile exercițiilor fizice într-un grup de 30 de femei și 26 de bărbați care au fost desemnați să facă exerciții dimineața – în special între 6:00 și 8:00 dimineața – sau seara între 6:30 și 20:30.

Toți participanții au fost persoane sănătoase, nefumătoare, antrenate atletic. Participanții s-au antrenat în conformitate cu paradigma de exerciții și fitness PRISETrusted Source (Protein pacing intake combined with Resistance functional, Interval sprint, Stretching, Endurance exercise, adică aportul de proteine ​​combinat cu Rezistență funcțională, Sprint în interval, Stretching, Exerciții de anduranță) exercițiu și fitness dezvoltat de Dr. Arciero.

Toți participanții au urmat un plan alimentar sănătos conceput, iar aportul a fost similar în grupurile de dimineață și seara.

Autorii studiului au măsurat o serie de rezultate, inclusiv forța musculară, rezistența și puterea, compoziția corpului, tensiunea arterială sistolică/diastolică, raportul de schimb respirator și stările de dispoziție, precum și aportul lor alimentar.

„Bărbații studiați au avut o îmbunătățire mai mare a stării de dispoziție percepută decât femeile. Mișcarea părea să scadă tensiunea, depresia, mânia în mod substanțial la bărbați, indiferent de ora din zi, în timp ce îmbunătățiri ale tensiunii și depresiei au fost observate doar la femeile care făceau mișcare noaptea.”

Toți participanții au prezentat îmbunătățiri în toate domeniile după studiul de 12 săptămâni. Cu toate acestea, natura îmbunătățirilor a variat.

Femeile care au făcut mișcare dimineața au redus mai multă grăsime totală și grăsime abdominală, și-au scăzut tensiunea arterială într-un grad mai mare și au crescut puterea musculară a părții inferioare a corpului.

Femeile care au făcut mișcare seara au văzut o îmbunătățire mai mare a forței musculare, a dispoziției și a sațietății.

Efectul a fost mai puțin pronunțat la bărbați. Au existat bineînțeles și diferențe. Bărbații care au făcut mișcare în orice moment al zilei și-au îmbunătățit performanța fizică, în timp ce bărbații care făceau mișcare seara au văzut beneficii asupra sănătății inimii și a metabolismului, precum și un grad de oboseală mai mică.

Dr. Siddiqi a avertizat că participanții „au fost toți indivizi sănătoși, activi, slabi și stabili în greutate, ceea ce poate să nu reflecte în mod deosebit obiceiurile, demografia sau obiectivele populației mai mari”.

El a remarcat, în special, că erau adulți de vârstă mijlocie, fără boli cardiovasculare. Astfel, aceasta nu ar fi reprezentativă pentru populația generală.

 

 

Articol de Izabela Constantin

ARTICOLE RECOMANDATE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole populare

Comentarii recente