HomeTechnologyCercetătorii folosesc tehnologia AI de captare a mișcării folosită ȋn filmul Avatar...

Cercetătorii folosesc tehnologia AI de captare a mișcării folosită ȋn filmul Avatar pentru a urmări bolile rare

Tehnologia poate detecta tulburările cu până la șase luni mai devreme decât un medic.

Cercetătorii folosesc tehnologia AI de captare a mișcării care aduce personaje la viață în filme precum Avatar pentru a urmări apariția bolilor care afectează mișcarea, potrivit unui raport al BBC publicat duminică.

Noul sistem folosește inteligența artificială pentru a analiza mișcările corpului și pentru a diagnostica tulburările de două ori mai repede decât cei mai buni medici.

Dr. Valeria Ricotti, parte a echipei care lucrează la noua dezvoltare, a declarat pentru BBC News că a fost „complet uluită de rezultate”.

Impactul asupra diagnosticului și dezvoltării de noi medicamente pentru o gamă largă de boli ar putea fi absolut masiv” a dclarat ea.

Sistemul a fost în dezvoltare timp de 10 ani și a fost testat pe pacienți cu ataxie Friedreich (FA) și distrofie musculară Duchenne (DMD) în două studii separate.

Profesorul Aldo Faisal de la Imperial College, care a fost unul dintre oamenii de știință care au conceput ideea, a spus că oferă multe beneficii față de metodele tradiționale de diagnostic.

Noua noastră abordare detectează mișcări subtile pe care oamenii nu le pot percepe. Are capacitatea de a transforma studiile clinice, precum și de a îmbunătăți diagnosticul și monitorizarea pacienților” a spus el.

De asemenea, are potențialul de a accelera studiile de medicamente și de a reduce costurile acestora.

Vom putea testa mai multe medicamente cu mai puțini pacienți la un cost mai mic” a spus Profesorul Paola Giunti, șeful Centrului de Ataxie al UCL

Acest lucru va atrage industria farmaceutică să investească în boli rare”, a adăugat profesorul Richard Festenstein de la Institutul de Științe Medicale al Consiliului de Cercetare Medicală din Londra, care a ajutat la dezvoltarea noii tehnologii.

Principalul beneficiar al cercetării noastre va fi pacientul, deoarece tehnologia va putea veni cu noi tratamente mult mai rapid.” a adăugat el.

Principalul avantaj al sistemului este abilitatea sa avansată de predicție rapidă.

O echipă de la Imperial College l-a testat pe pacienți cu FA și a descoperit că poate prezice agravarea bolii pe parcursul a douăsprezece luni.

O altă echipă de la Great Ormond Street a testat-o ​​pe 21 de băieți cu DMD și a descoperit că poate prezice modul în care mișcarea lor va fi afectată peste șase luni mult mai precis decât un medic.

Diagnosticul precoce este crucial pentru monitorizarea bolii

În prezent, nu există nici un tratament pentru FA sau DMD, iar diagnosticul precoce este crucial pentru monitorizarea bolilor. FA afectează una din 50.000 de persoane, în timp ce DMD afectează 20.000 de copii la nivel global în fiecare an.

Noua tehnologie poate oferi multă speranță celor care suferă de boli genetice debilitante care nu au tratamente ușor disponibile, oferind un diagnostic precoce. Cu cât un diagnostic poate fi pus mai devreme, cu atât sunt mai multe șansele pacienților de a-și gestiona eficient bolile.

Avatar este un film științifico-fantastic din 2009 regizat, scris, co-produs și co-editat de James Cameron. Are loc la mijlocul secolului 22, când oamenii colonizează o planetă numită Pandora pentru a extrage valorosul mineral unobtaniu.

În 2022, a fost lansat un film ulterior numit Avatar: The Way of Water.

Articol de Răzvan Lupu

ARTICOLE RECOMANDATE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole populare

Comentarii recente