Cercetătorii de la Universitatea de Tehnologie Delft (TU Delft) au proiectat mâini protetice imprimate 3D tăiate cu laser pentru victimele războiului din Ucraina. Datorită tehnologiei de tăiere cu laser victimele războiului își obțin mai ușor membrele protetice.
Aceste mâini protetice sunt utilizate în India, iar compania indiană Vispala a donat 350 de mâini protetice imprimate 3D victimelor războiului din Ucraina, potrivit TU Delft.
Proiectată de inginerul biomedical Gerwin Smit, așa-numita „Mână de o sută de dolari” este foarte ieftin de produs. Mâna artificială a lui Smit oferă o opțiune robustă și de încredere, deoarece 80% dintre persoanele care au nevoie de o mână protetică locuiesc în țări cu puține resurse.
După cum a raportat 3D Natives, Smit a fost încântat de cadou și este dornic să continue progresul umanitar cu Fundația Movendi, care sprijină persoanele defavorizate din națiunile sărace.
„Sunt fericit că putem contribui la această minunată inițiativă. Și, de asemenea, sper că, cu ajutorul Fundației Movendi, putem strânge suficienți bani pentru a face o altă donație Ucrainei”, a spus Smit.
Vispala, o companie indiană stabilită în Kolkata, se dedică să furnizeze cel mai bun design și tehnologie bazată pe valoare pentru dispozitivele protetice care permit mobilitatea umană, prize și capace imprimate 3D pentru dispozitive protetice și robotică de asistență.
Din 2018, au folosit tehnologie de ultimă oră de fabricație aditivă pentru a reimagina protezele și ortezile. Cu abilitățile lor excepționale de P&O și imprimare 3D, practicienii își pot construi afacerile mai rapid și pot oferi experiențe mai bune pentru utilizatorii protezelor și ortezilor.
Vispala a făcut ca designul să fie potrivit pentru producție anul trecut, iar câteva sute au fost create și distribuite în întreaga Indie din 2021.
Pacienții și producătorii beneficiază cel mai mult de fabricarea aditivă. Deoarece procesul de fabricație se bazează pe date de scanare individuale pentru fiecare pacient, protezele și ortezele imprimate 3D sunt potrivite în mod optim la anatomia și nevoile purtătorului.
După cum probabil știți, compania poloneză Sygnis SA a produs un craniu imprimat 3D prin fabricație aditivă, care a fost esențială pentru succesul operației neurologice a unui nou-născut. În urma unui apel urgent pentru asistență din partea medicilor de la Fundația Enable Polska și a chirurgilor de la Centrul de Sănătate a Copilului din Silezia Superioară, a fost creat un model 1:1 salvator al craniului nou-născutului.
Specializată în orteze și proteze imprimate 3D, Vispala Technologies este bucuroasă să ofere persoanelor cu dizabilități soluții de ultimă oră care le restabilesc mobilitatea și le îmbunătățesc calitatea vieții. Vispala și-a demonstrat dedicarea față de soluții extrem de eficiente și la preț rezonabil pentru membrele superioare pentru persoanele cu dizabilități de mobilitate a membrelor superioare. Misiunea Vispala este de a construi produse de succes cu repere de clasă mondială, dar având în vedere factorii locali.
Articol de Răzvan Lupu