HomeTechnologyApple pantentează un nou model de laptop

Apple pantentează un nou model de laptop

O bună parte din cei ce folosesc Apple așteaptă cu nerăbdare, de ani de zile, ca Macbook să scoată pe piață un laptop cu ecran tactil. De curând, un patent depus în Statele Unite, marchează începutul acestui drum.

Potrivit cererii Apple din cadrul USPTO (oficiul pentru brevet din Statele Unite), care descrie o “regiune de intrare disimulabilă pentru un dispozitiv electronic”, compania lucrează la realizarea unei carcase pentru laptop din materiale de calitate superioară, cum ar fi ceramica, deși pot fi folosite și sticlă și plastic. Utilizarea ceramicii nu este o noutate pentru Apple, aceștia experimentând cu acest material pentru ceasurile lor Apple Watch, însă ar fi o noutate pentru categoria laptopurilor. În carcasă, și în special în jurul ecranului de sticlă al laptopului, Apple menționează că vor fi încorporate butoane tactile care s-ar putea schimba și ilumina în mod dinamic în funcție de aplicația deschisă pe laptop.

Aceste butoane tactile, așa cum le-a descris Apple, ar funcționa într-un mod similar cu controversatul Touch Bar. Această caracteristică a fost încorporată în modelele anterioare de Macbook, urmând să fie scoasă ulterior, odată cu noile modele MacBook Pro de 14 inchi și MacBook Pro de 16 inchi lansate la sfârșitul anului 2021 cu procesoarele personalizate M1 Pro și M1 Max.

În dosarul depus la USPTO, Apple a declarat că matricea de microperforații din jurul ecranului ar fi “imperceptibilă vizual” pentru ochi dacă aceasta nu este luminată. Acestea ar deveni vizibile și ar afișa simbolurile doar când este necesar.  Atunci când nu este iluminată, dar atunci când aveți nevoie de butoane, acestea se pot aprinde pentru a afișa simboluri.

Apple a patentat un design MacBook Pro cu o construcție din ceramică și cu margini sensibile la atingere în jurul ecranului. Astfel, conform patentului nou depus, putem presupune că Apple lucrează la o viitoare generație de MacBook Pro cu un chenar încorporat în jurul ecranului care conține butoane sensibile la atingerea, cu funcție dinamică. Este posibil ca acest lucru să fie cel mai apropiat rezultat față de dorința consumatorilor de a avea un laptop cu touch screen de la Apple.

Deși competitorii săi au de mai bine de un deceniu laptopuri cu ecrane touch screen, Apple a respins această idee în nenumărate rânduri. “Facem cel mai bun computer tactil din lume pe un iPad”, a declarat John Ternus, vicepreședintele senior al Apple, într-un interviu acordat anul trecut Wall Street Journal. “Este complet optimizat pentru acest lucru. Iar Mac-ul este total optimizat pentru introducerea indirectă. Nu am simțit cu adevărat un motiv pentru a schimba acest lucru”.

Apple continuă să experimenteze cu diferite idei de ecrane asupra întregii categorii de produse din portofoliul lor. Recent, aceștia au brevetat un design pt iMac, computerul de la Apple, cu un ecran curbat. Adăugarea unui ecran curbat la desktop-ul său all-in-one ar putea permite Apple să proiecteze iMac-uri și mai mari ce au capacitatea de a oferi o experiență cu totul și cu totul imersivă.

Articol de Victoria Nănău

 

ARTICOLE RECOMANDATE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole populare

Comentarii recente