HomeTechnologyÎn viitor ne vor trebui doar mișcări de deget pentru a vedea...

În viitor ne vor trebui doar mișcări de deget pentru a vedea un videoclip

Apple innovează din nou. Compania a aplicat pentru un nou patent în Statele Unite, de data aceasta fiind vorba despre un inel inteligent.

Acesta ilustrează mai multe tipuri de inel, inclusiv unul care se sincronizează cu ceasul de la Apple. Din documentele trimise pentru patentare putem deduce că acest dispozitiv nu va veni ca înlocuitor pentru celelalte device-uri disponibile, precum Apple watch-ul, ci mai degrabă ca o adăugire. Poate că acest lucru  înseamnă că vom putea să ne controlăm dispozitivele doar din gestică, fără a pune mâna pe ele. În descrierea patentului, Apple a conturat faptul că inelul va include senzori pentru gesturile mâinii, control vocal și un ecran tactil.

Probabil că cei de la Apple sesizează nevoia în piață. Ținutul unui telefon în mână, în condițiile în care facem acest lucru din ce în ce mai mult, iar telefoanele noastre devin din ce în ce mai grele, poate deveni incomod după un timp. Astfel, la nivel de idee, inelul apple ar trebui să ne permită să ne utilizăm mâinile pentru controlul telefonului, al laptopului, al calculatorului.

Apple crede că inele vor deveni, în curând, înlocuitoare pentru controlerele folosite în realitatea virtuală sau în cea mixtă. Practic, aceștia își doresc să lanseze un inel care stă pe degetul nostru și ne permite să ne mișcăm în realitatea virtuală, în loc să fim nevoiți să ținem în mână instrumente grele, precum controlerele. Mai mult, odată cu viitoarea lansare a ochelarilor Apple pentru realitate virtuală, această supoziție nu pare prea departe de adevăr.

Probabil , combinând inelul cu ochelarii vom putea să ne ne uităm la videoclipuri pe internet fără ca măcar să ne scoatem telefonul din buzunar. Iar sunetul? Bineînțeles îl putem auzi în căștile apple, Airpods, pe care cine știe cum le vom controla odată cu lansarea inelului.

 

 

Articol de Victoria Nănău

ARTICOLE RECOMANDATE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole populare

Comentarii recente