HomeTechnologyAprovizionarea magazinelor facilitată de roboți

Aprovizionarea magazinelor facilitată de roboți

Un robot mic cu o mână asemănătoare unei cleme și cu inteligența necesară pentru a ști ce băuturi sunt populare face parte dintr-un efort de a ușura munca persoanelor care lucrează în magazine.

În Japonia, compania de produse alimentare FamilyMart a introdus un robot care se ocupă de unele dintre activitățile alocate de obicei pentru distribuitorii de magazine.

Cele mai multe astfel de magazine sunt deschise 24-7, pline cu 3.000 de tipuri de produse, dar au relativ puțini angajați. Rafturile pentru băuturi cele mai îndepărtate de casa de marcat, ținând muncitorii constant ocupați cu drumuri dus-întors.

Robotul TX SCARA, poate reaproviziona până la 1.000 de sticle și cutii pe zi. Inteligența sa artificială, numită „GORDON”, știe când și unde trebuie să fie plasate produsele pe rafturi.

“Vrem să automatizăm toate lucrările repetitive și plictisitoare făcute de oameni. Aceasta este direcția în care mergem. Și cel mai bun mod de a face asta este să folosim roboții”, a spus directorul executiv Jin Tomioka.

Roboții industriali sunt deja prezenți în fabrici, dar compania Tomioka, care are 50 de angajați, vede un potențial mare și în introducerea acestora în depozite. Roboții companiei sunt mult mai accesibili decât roboții industriali, cum sunt cei de la fabricile auto, de exemplu. Aceștia dovedesc că pot fi la fel de esențiali pentru nevoile sociale, proiectați să coexiste și să colaboreze cu oamenii, ajutând la sarcini de rutină și rudimentare.

Roboții Tomioka sunt adaptați pentru magazinele existente, care nu trebuie să își schimbe poziționarea produselor sau rutina. Hardware-ul lor folosește tehnologii de inteligență artificială accelerate de GPU Nvidia pentru a permite controlul de la distanță peste Azure, serviciul de cloud computing operat de Microsoft.

În timp ce roboții moderni își asumă lucrări serioase, cum ar fi cartografierea zonelor dezastre și ajutând medicii să efectueze intervenții chirurgicale, TX SCARA face neobosit munca lipsită de farmec de a aproviziona rafturile cu ceai îmbuteliat și băuturi de portocale.

Taisuke Miyaki, angajat al departamentului IT, a văzut robotul lucrând în timp ce se uita în raftul pentru băuturi. El a recunoscut că nu a observat acest lucru înainte, deși face cumpărături des la FamilyMart, în special pentru băuturile sale preferate.

 

 

 

Articol de Izabela Constantin

ARTICOLE RECOMANDATE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole populare

Comentarii recente