HomeTechnologyMeta, sau vechiul Facebook, cu un pas mai aproape de lumea virtuală

Meta, sau vechiul Facebook, cu un pas mai aproape de lumea virtuală

În urmă cu mai puțin de 24 de ore, Facebook a anunțat că deschide pentru America și Canada proiectul numit Horizon Worlds. Horizon Worlds este o realitate virtuală pentru avatare, destinată celor cu vârste de peste 18 ani.

În acest univers, utilizatorii folosesc ochelarii pentru realitatea virtuala unde își pot crea propriul avatar, care le dă posibilitatea de a  se aventura în lumea digitală. Aici, utilizatorii pot să se joace diverse jocuri sau să interacționeze cu alți membri sau participa la evenimente. Spre exemplu, unul din locurile unde oamenii pot alege să își petreacă timpul este the Plaza, o destinație creată de Meta. Aici, avatarele pot până și să se joace cu avioane de hârtie, spun cei ce au avut ocazia să experimenteze deja această lume.

Oricât de interesant sună acest concept, înainte de a intra în lumea virtuală, adu-ți aminte că orice avatar din Horizon Worlds este, mai întâi de toate, o persoană. Se pare ca realizatorii acestui mediu virtual au luat acest lucru în considerare, incorporând un buton de siguranță. În cazul în care utilizatorii au nevoie de o pauză de la lumea virtuală, aceștia se pot uita la mâna lor stângă și pot accesa o încăpere sigură. Aici ei se pot odihni sau raporta pe cineva care îi deranjează.

Acestă funcție generează un sentiment de confort sporit în lumea virtuală pentru cei ce o folosesc,însă fiind un spațiu public dictat de userii platformei, rămâne de văzut dacă această funcție va fi suficientă pentru a asigura protecția consumatorului.

Până la urmă, Facebook s-a chinuit să elimine fenomenul de hate speech, adică discursul ce instigă la ură și imaginile violente timp de mulți ani. Adam Mosseri, directorul Instragram declara în urmă cu 2 zile pericolul pe care îl impun rețelele de socializare asupra copiilor și a sănătății lor mintale. O realitate virtuală, probabil, va genera noi dificultăți în acest sens.

Articol de Victoria Nănău

ARTICOLE RECOMANDATE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole populare

Comentarii recente