HomeGourmetCarne imprimată 3D din fibre musculare din celule stem

Carne imprimată 3D din fibre musculare din celule stem

MeaTech3D este o companie internațională de tehnologie alimentară și producătoare de carne de cultură. Reprezentanții companiei au dezvăluit recent o îmbunătățire semnificativă a procesului lor de diferențiere de la celulele stem la fibrele musculare. Aceștia au reușit să accelereze formarea fibrelor musculare vii reale și să le îmbunătățească calitatea pentru a oglindi caracteristicile cheie ale cărnii crescute la fermă.

Pentru a obține rezultate care să imite cât mai bine carnea, MeaTech a izolat celule stem de la bovine, care au fost apoi proliferate în laborator. De acolo, au reușit să diferențieze aceste celule în noi celule musculare mature cu o densitate îmbunătățită a fibrelor musculare.

Aceste celulele folosite la prepararea fripturii au fost produse printr-un proces avansat și brevetat care începe prin izolarea celulelor stem de la bovine din probele de țesut și multiplicarea acestora. La atingerea unei mase celulare suficiente, celulele stem au fost transformate în bio-cerneală compatibilă cu bio-imprimanta 3D a MeaTech.

Cernelurile biologice au fost tipărite dintr-un fișier de design digital al unei structuri de friptură. Produsul imprimat a fost plasat într-un incubator pentru a se maturiza, unde celulele stem imprimate au fost diferențiate în celule de grăsime și celule musculare care se dezvoltă în grăsime, respectiv țesut muscular, pentru a forma friptura MeaTech.

Scopul MeaTech este dezvoltarea unui înlocuitor adevărat pentru friptura convențională, care maximizează conținutul pe bază de celule, mai degrabă decât ingredientele non-carne. Friptura cultivată este compusă din mușchi și celule adipoase reale, vii și nu conține nicio proteină din soia sau mazăre utilizată în mod obișnuit în alternativele pe bază de plante. Compania a folosit tehnologia avansată de bioimprimare 3D și știință avansată de inginerie a țesuturilor pentru a atinge această etapă importantă, aducând produsele din carne cultivate sustenabil mai aproape de piață.

„Am mai făcut un pas important către obiectivul nostru de a dezvolta un înlocuitor adevărat pentru carnea convențională”, a declarat Arik Kaufman, CEO al MeaTech. „Ne angajăm să promovăm tehnologia noastră celulară pentru a crea o experiență alimentară a cărnii cultivate, care o reproduce pe cea a cărnii crescute la fermă.”

MeaTech își propune să ofere o alternativă la creșterea industrializată a animalelor, eliminând problemele grave legate de creșterea convențională a animalelor, cum ar fi amprenta de carbon, resursele de apă și bunăstarea animalelor. Prin adoptarea unui design de fabrică modular, MeaTech va putea oferi o soluție durabilă pentru o varietate de specii, prin producerea de carne de vită, pui și porc.

 

©Imagine: Meatech3D

Articol de Izabela Constantin

ARTICOLE RECOMANDATE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole populare

Comentarii recente