HomeTechnologyFitbit cheamă înapoi în fabrică un milion de ceasuri din cauza unei...

Fitbit cheamă înapoi în fabrică un milion de ceasuri din cauza unei defecțiuni

Fibit recheamă mai mult un milion de ceasuri deștepte din cauza unei defecțiuni anunțate de utilizatori. Fitbit este o companie americană care produce tehnologie portabilă cu conexiune wireless, monitoare de fitness și dispozitive de urmărire a activității fizice, cum ar fi ceasuri inteligente, pedometre și monitoare pentru ritmul cardiac, calitatea somnului și numărul de scări urcate, precum și software aferent.

Compania, cumpărată în 2021 de gigantul Google, a primit mai bine de 174 de reclamații cu privire la bateria din ceasurile lor model Ionic. Se pare că această baterie are tendința de a se supraîncălzi, defecțiunea conducând la 118 accidente printre utilizatorii Fitbit.

Modelul Fitbit Ionic a fost vândut cu o bandă din poliuretan și cu un ecran color de 1.4 inch. Acest model putea fi achiziționat în versiunea albastră, gri sau culorile speciale din brandul Adidas. Fitbit s-a oprit din producerea modelului Ionic în 2020 și avertizează consumatorii să se limiteze în a mai folosi ceasurile afectate de această problemă.

Aproape un milion de dispozitive au fost vândute în Statele Unite ale Americii și 693.000 la nivel internațional. Cele 118 de rapoarte cu privire la accidentele cauzate de Fitbit menționează două cazuri de arsuri de gradul trei și patru de gradul doi. Un reprezentant Fitbit a precizat că rapoartele de accidentare simbolizează mai puțin de 0,01% din toate ceasurile Ionic vândute.

Rechemarea produselor Fitbit în fabrică nu reprezintă un eveniment nou. În 2014, compania a mai chemat un milion de ceasuri, ca urmare a mai multor plângeri legate de faptul că brățara provoacă iritații severe. În 2019, aceștia au manipulat problema printr-un mesaj public. Cei de la Fitbit au menționat faptul că brățările lor pot declanșa alergii la nichel și avertizează utilizatorii să nu poarte brățara prea strâns de piele.

Compania speră ca toți utilizatorii să fie informați în legătură cu rechemarea Fitbit Ionic și să trimită modelele înapoi. Proprietarii vor primi o rambursare de 299 de dolari după ce își vor returna ceasul Ionic și vor primi un cod de reducere pentru anumite dispozitive Fitbit, a precizat compania.

 

Articol de Victoria Nănău

ARTICOLE RECOMANDATE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole populare

Comentarii recente