HomeTechnologyTrendurile vestimentare se mută în Metaverse

Trendurile vestimentare se mută în Metaverse

Meta, proprietarul Facebook, lansează un magazin digital de îmbrăcăminte unde utilizatorii pot cumpăra ținute de designer pentru avatarurile lor, a declarat recent directorul executiv Mark Zuckerberg.

Noul magazin oferă posibilitatea de a cumpăra haine digitale pentru stilizarea avatarulului, deoarece „bunurile digitale vor fi o modalitate importantă de a vă exprima în metavers și un mare motor al economiei creative”, a scris Mark Zuckerberg, CEO-ul Meta. Vitrina ar trebui să fie lansată în zilele următoare în Statele Unite, Canada, Thailanda și Mexic, cu produse de la mărcile de modă Prada, Balenciaga și Thom Browne, cu promisiunea de a anunța mai multe produse în curând.

Un purtător de cuvânt al Meta a spus că ținutele vor avea prețuri între 2,99$ și 8,99$, mult mai puțin decât ținutele reale ale acelor designeri. Geanta din piele de struț Matinee de la Prada, de exemplu, se vinde cu 10.700$.

Zuckerberg a spus că speră să transforme magazinul într-o piață deschisă unde dezvoltatorii pot crea și vinde o gamă largă de haine digitale.

Pe lângă aceste lucruri premium, opțiunile de îmbrăcăminte gratuite vor fi, de asemenea, disponibile pentru utilizatori pentru a-și personaliza avatarurile. Magazinul digital online va fi disponibil pe Facebook, Instagram și Facebook Messenger și va fi lansat până la sfârșitul lunii iulie.

Odată cu popularitatea tot mai mare a metaversului, giganții digitali se străduiesc din greu să ofere utilizatorilor o nouă experiență, iar cu această mișcare Meta a deschis cu siguranță calea pentru a îmbarca utilizatorii într-o experiență cu totul nouă în realitatea digitală.

Va deveni interesant de urmărit modul în care aspectul digital al unui avatar va prezenta o personalitate individuală pe platformele de social media și cum această mișcare de la Meta va debloca mai multe oportunități creative pentru utilizatori și alți giganți ai tehnologiei.

 

Articol de Izabela Constantin

ARTICOLE RECOMANDATE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole populare

Comentarii recente