HomeEventsZiua Internaţională a Studiilor Clinice

Ziua Internaţională a Studiilor Clinice

AVANTYO Istitute of Clinical Research continuă anul acesta seria meselor rotunde. Pe 19 mai, cu ocazia sărbătoririi Zilei Internaționale a Studiilor Clinice, s-a discutat despre ultimele schimbări în mediul studiilor clinice din țara noastră.

AVANTYO Istitute of Clinical Research este un mediator, care are ca scop consolidarea relațiilor dintre autoritățile române competente și reprezentanții industriei farmaceutice și companiilor conducătoare de studii clinice (CRO), precum și cercetători, asociații de pacienți și alți specialiști în studii clinice.

“Anul acesta am informat toți reprezentanții asociațiilor de pacienți, jurnaliștii și colegii noștri specialiști în CT, despre parteneriatul recent încheiat între diferitele organisme implicate în studiile clinice din România, adică Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România (ANMMDR) , Comitetul Național de Bioetică al Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, România (NBCMMDR), Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM), Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București, Asociația Română a CRO (ACCSCR) și Grupul de lucru local american (LAWG).

Mulţumim tuturor voluntarilor sănătoşi, pacienţilor, medicilor şi specialistilor monitori, asistenţi medicali şi nu numai, care se pun în slujba ştiinţei prin participarea în astfel de proiecte de cercetare clinică. Fără cercetare clinică nu există progres în medicină! “susțin organizatorii.

 

Articol de Răzvan Lupu

ARTICOLE RECOMANDATE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole populare

Comentarii recente