HomeTechnologyApple atinge un nou record privind cifra de afaceri

Apple atinge un nou record privind cifra de afaceri

Apple a lansat luni un comunicat de presă în care a declarat că dezvoltatorii App Store au câștigat peste 260 de miliarde de dolari de la lansarea magazinului în 2008.

Producătorii iPhone au mai spus că anul trecut s-a atins un „nou record anual pentru veniturile dezvoltatorilor App Store”. Doar în acest sezon de sărbători, clienții App Store „au cheltuit mai mult decât oricând între Ajunul Crăciunului și Revelion, conducând la o creștere de două cifre față de anul trecut”. Calculele arată că în anul 2021 dezvoltatorii au încasat 60 miliarde de dolari.

„Anul 2021 a adus o serie de lansări de succes în App Store, cele mai importante companii de divertisment din lume alegând să lanseze filme marcante precum „Black Widow” de la Disney+ și „Space Jam: A New Legacy” de la HBO Max în aplicație în aceeași zi cu lansarea lor în cinematografe”, a declarat compania cu sediul în Cupertino într-un comunicat.

În timp ce noile cifre sugerează că App Store continuă să genereze sume uriașe de bani, nefericirea dezvoltatorilor față de magazin este puternică în prezent. Mulți dezvoltatori au contestat ceea ce consideră că sunt politici restrictive ale magazinelor, în special reducerea cu 30% pe care Apple o ia din multe tranzacții.

Compania este încă implicată într-o dispută legală cu producătorul Fortnite Epic Games în legătură cu App Store și deși Apple s-a descurcat bine din hotărârea împotriva Epic Games, acea hotărâre a fost suspendată. Acest lucru înseamnă că Apple poate să nu mai permită dezvoltatorilor să îndrume clienții către sisteme de plată alternative în afara App Store pentru moment.

Anunțul este unul important pentru investitori și analiști, deoarece este înțeles faptul că se câștigă bani în companie nu numai prin vânzarea de hardware (produse precum iPhone-uri, iPad-uri și Apple Watch), ci și prin vânzarea de servicii și aplicații către clienții săi, au spus experții din industrie.

În octombrie, pentru a atrage mai mulți clienți, App Store a lansat și evenimente în aplicație, evenimente oportune în cadrul aplicațiilor și jocurilor, cum ar fi competiții de jocuri, premiere de filme și experiențe transmise în direct.

Portofoliul de servicii al Apple s-a dovedit esențial în 2021, deoarece oamenii din întreaga lume au fost în căutarea unor noi modalități de a se menține distrați, informați, conectați și inspirați”, a declarat vicepreședintele senior pentru servicii al companiei, Eddy Cue, într-un comunicat. Cu peste 745 de milioane de abonamente plătite, „Apple continuă să conecteze dezvoltatorii, artiștii și povestitorii din lume cu utilizatorii de pe peste un miliard de dispozitive”, a adăugat el.

Pe 3 ianuarie, valoarea de piață a Apple a crescut pentru scurt timp peste pragul de 3 trilioane de dolari, doborând încă un record și subliniind modul în care pandemia de Covid-19 a turboalimentat creșterea de zeci de ani a Big Tech.

 

Articol de Izabela Constantin

ARTICOLE RECOMANDATE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole populare

Comentarii recente