HomeEditorialArabia Saudită va construi o stațiune de schi ca parte a proiectului...

Arabia Saudită va construi o stațiune de schi ca parte a proiectului său NEOM

Proiectul ambițios al Arabiei Saudite de a construi The Line, un oraș al viitorului, nu este un proiect de sine stătător. The Line este una dintre numeroasele componente ale unui proiect mai amplu numit NEOM, care prezintă și destinația unică Trojena, unde va fi amplasată prima stațiune de schi în aer liber din Golf.

NEOM, o combinație a cuvântului grecesc Neo, care înseamnă nou, și prima literă M din cuvântul arab pentru viitor, mustaqbal, este creația prințului moștenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman.

Parte din Viziunea 2030 pentru Regatul Arabiei Saudite, proiectul vizează un nou mod de gândire care va îndepărta țara producătoare de petrol de la economia sa dependentă de hidrocarburi la un nou mod de viață alimentat de energii regenerabile. Au apărut acum detalii despre Trojena, o destinație montană unică pe tot parcursul anului.

Situată la 50 km de coasta Golfului Aqaba, Trojena se va întinde pe o suprafață de 540 de mile pătrate (1.400 de kilometri pătrați) din zona muntoasă din nordul țării. Cu altitudinile din regiune variind de la 4.900 de picioare (1.500 m) la 8.500 de picioare (2.600 m), temperaturile din anumite părți ale lanțului muntos scad sub zero grade Celsius în timpul iernii.

Echipa de la NEOM vrea să profite de acest eveniment natural pentru a construi o stațiune de schi în aer liber în regiune și chiar să găzduiască Jocurile Asiatice de Iarnă în 2029, dacă țara poate depune o ofertă câștigătoare.

Potrivit unui comunicat de presă de la Betchel, compania de management de proiect care a fost angajată recent în calitate de consultanți de management pentru acest demers, doar o suprafață de 22 mile pătrate (57 km pătrați) va fi utilizată pentru dezvoltarea principală.

Pentru a face din acesta o destinație pe tot parcursul anului, proiectul va cuprinde șase districte distinctive de dezvoltare, Gateway, Discover, Valley, Explore, Relax și Fun toate în peisajele lor naturale pentru a oferi experiențe de neuitat.

Destinația va fi echipată pentru a găzdui o gamă largă de evenimente, de la evenimente sportive la expoziții de artă, concerte, precum și festivaluri culturale.

Lucrările de construcție la satul de schi sunt programate să înceapă anul acesta și includ o piață publică și componente rezidențiale în jurul acestuia, se arată într-un comunicat de presă al NEOM.

Obiectivele Saudi Vision 2030 urmăresc, de asemenea, dezvoltarea unui sector turistic de clasă mondială în această locație, care să poată satisface peste cinci milioane de vizitatori până la sfârșitul deceniului.

În acest sens, proiectul NEOM caută să ofere experiențe de retail și de luat masa de înaltă calitate și a atras câteva mărci de top pentru a construi infrastructura necesară într-un loc care este acum o pânză goală.

Brandurile de ospitalitate dornice să lucreze în această locație planifică să ofere o experiență hotelieră cu un nucleu vertical de opt etaje, fiecare oferind un microclimat și o experiență artistică diferită. Alte facilități așteptate în acest spațiu sunt o sală de cinema, un restaurant de la fermă la masă, precum și un restaurant pe acoperiș cu piscină.

Interesant Engineering a raportat anterior despre The Line, orașul liniar fiind construit de la granițele de vest până la est ale țării, care are și planuri pentru o inginerie civilă inovatoare.

 

Articol de Răzvan Lupu

ARTICOLE RECOMANDATE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole populare

Comentarii recente