HomeTechnologyCompania TikTok a fost dată în judecată de un angajat

Compania TikTok a fost dată în judecată de un angajat

Un moderator de conținut dă în judecată TikTok și compania-mamă, ByteDance Inc., din cauza traumei psihologice cauzată de conținutul explicit pe care a trebuit să îl gestioneze în timpul muncii.

Fostul moderatorul Candie Frazier a spus că a vizualizat videoclipuri care prezintă violență, împușcături în școli, căderi fatale și chiar canibalism. „Reclamanta are probleme cu somnul și atunci când reușește să doarmă, are coșmaruri îngrozitoare”, s-a declarat în proces. TikTok le cere moderatorilor să lucreze în ture de 12 ore doar cu o pauză de prânz de o oră și două pauze de câte 15 minute. „Din cauza volumului mare de conținut, moderatorilor nu le este oermis mai mult de 25 de secunde pe videoclip și vizionează simultan trei până la zece videoclipuri în același timp”, potrivit plângerii.

Acesta susține și faptul că TikTok nu a îndeplinit standardele din industrie menite să reducă impactul moderării conținutului și că firma a încălcat legea muncii din California, nefiind un mediu de lucru sigur.

Compania nu a comentat cazul în desfășurare, dar reprezentanții au spus că s-a străduit să „promoveze un mediu de lucru atent pentru angajații și contractorii noștri”.

Compania a adăugat: „Echipa noastră de siguranță colaborează cu firme terțe în munca esențială de a ajuta la protejarea platformei și comunității TikTok și continuăm să extindem o gamă de servicii de wellness, astfel încât moderatorii să se simtă sprijiniți mental și emoțional”.

TikTok a fost membru al unui grup de companii de social media, printre care se numără și Facebook și YouTube, care a dezvoltat linii directoare pentru a-i ajuta pe moderatori să facă față imaginilor de abuz asupra copiilor pe care locurile lor de muncă îi obliga să le vadă, potrivit plângerii. Compania nu a reușit să implementeze liniile directoare, care includ furnizarea de sprijin psihologic și limitarea turelor la patru ore, potrivit procesului.

Moderatorii de conținut elimină cea mai mare parte a imaginilor grafice și traumatizante care apar pe rețelele sociale, asigurându-se că utilizatorii nu trebuie să le experimenteze. O companie ce recrutează moderatori de conținut pentru marile firme de tehnologie a recunoscut chiar într-un formular de consimțământ că postul poate provoca tulburare de stres post-traumatic (PTSD). Cu toate acestea, companiile de social media au fost criticate pentru acest lucru și de alți angajați pentru că nu plătesc suficient, având în vedere riscurile psihologice și nici nu oferă suficient sprijin pentru sănătatea mentală. Un proces similar a fost intentat împotriva Facebook în 2018.

Frazier, care încearcă să reprezinte alți moderatori de conținut TikTok, solicită despăgubiri pentru vătămările psihologice și o decizie judecătorească prin care se solicită companiei să înființeze un fond medical pentru angajați.

Articol de Izabela Constantin

ARTICOLE RECOMANDATE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole populare

Comentarii recente