HomeHealthDispozitiv care poate fi înghițit urmărește semnele vitale din interiorul corpului uman

Dispozitiv care poate fi înghițit urmărește semnele vitale din interiorul corpului uman

Un nou dispozitiv care poate fi înghițit ca o pastilă poate urmări semnele vitale, cum ar fi respirația și ritmul cardiac, din interiorul corpului. Dispozitivul ar putea oferi o modalitate simplă și convenabilă de a îngriji persoanele care sunt predispuse la supradozaj cu opioide.

Acest dispozitiv poate ajuta la diagnosticarea și monitorizarea multor afecțiuni de sănătate fără a necesita vizite la spital, ceea ce poate face asistența medicală mai accesibilă pentru pacienți”, spune Giovanni Traverso, autorul principal al studiului, Profesor asociat de inginerie mecanică la MIT și gastroenterolog. la Brigham and Women’s Hospital.

Spre deosebire de dispozitivele care trebuie implantate chirurgical, cum ar fi stimulatoarele cardiace, dispozitivele ingerabile sunt ușor de utilizat și nu implică proceduri invazive. De exemplu, medicii au folosit camere minuscule ingerabile pentru a efectua colonoscopii, care de obicei necesită spitalizare.

„Ideea este că un medic poate prescrie aceste capsule, iar pacientul trebuie doar să le înghită”, spune Benjamin Pless, coautor al studiului și fondatorul Celero Systems, o companie de dispozitive medicale din Massachusetts.

„Oamenii sunt obișnuiți să ia pastile, iar costul utilizării dispozitivelor ingerabile este mult mai mic decât efectuarea testelor medicale tradiționale” a adăugat el.

Dispozitivul VM Pill funcționează prin detectarea micilor vibrații ale corpului legate de respirație și activitatea inimii. Dispozitivul poate detecta din interiorul intestinului dacă o persoană nu mai respiră.

Pentru a testa pilula VM, cercetătorii au plasat-o în stomacul porcilor cărora li sa administrat anestezie. Apoi le-au dat porcilor o doză de fentanil, un opioid puternic care poate provoca insuficiență respiratorie la oameni. Dispozitivul a măsurat rata de respirație a porcilor în timp real și a alertat cercetătorii, care au reușit să inverseze supradozajul.

Cercetătorii au testat, de asemenea, dispozitivul pe oameni pentru prima dată, dându-l persoanelor evaluate pentru apnee în somn. Această tulburare provoacă întreruperi ale respirației în timpul somnului. Mulți oameni cu apnee în somn nu sunt conștienți de starea lor, parțial pentru că diagnosticarea necesită să petreacă o noapte într-un laborator de somn conectat la dispozitive externe care le monitorizează semnele vitale.

Deoarece suntem interesați de siguranța opioidelor, am observat că apneea în somn are multe dintre aceleași semne ca și problemele de respirație induse de opioide”, spune Pless.

Cercetătorii au dat pilula VM la 10 pacienți cu apnee în somn de la Universitatea West Virginia. Dispozitivul a detectat când respirația pacientului s-a oprit și i-a monitorizat rata respirației cu o precizie de 92,7%. În comparație cu dispozitivele externe, pilula poate monitoriza ritmul cardiac cu o precizie de cel puțin 96%. De asemenea, studiul a arătat că dispozitivul este sigur și toți pacienții au eliminat dispozitivul în următoarele câteva zile după experiment.

Calitatea și consistența acestor înregistrări au fost excelente în comparație cu studiile clinice standard pe care le-am făcut în laboratoarele noastre de somn”, spune Ali Rezai, coautor al studiului și neuroștiință la Rockefeller Neuroscience Institute, Universitatea West Virginia.

Dispozitivul ne permite să monitorizăm de la distanță semnele vitale ale pacienților fără fire, cabluri sau personal medical, ceea ce deschide posibilitatea de a monitoriza pacienții în mediul lor natural, mai degrabă decât în ​​clinică sau spital”, adaugă el.

Traverso spune că versiunea actuală a pilulei VM rămâne în organism doar aproximativ o zi, dar lucrează la îmbunătățirea dispozitivului, astfel încât să poată rămâne mai mult timp pentru monitorizare pe termen lung. De asemenea, ei speră să actualizeze dispozitivul, astfel încât să poată livra automat medicamente pentru a inversa afecțiuni precum supradoza de opioide odată ce detectează simptomele.

Potrivit lui Traverso, acest dispozitiv ingestibil ar putea fi de ajutor în diverse situații în viitor, cum ar fi supradozajul cu opioide, problemele de respirație și problemele cardiace.

 

Articol de Răzvan Lupu

 

ARTICOLE RECOMANDATE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole populare

Comentarii recente