HomeTechnologyFacebook pierde utilizatori la nivel global pentru prima dată

Facebook pierde utilizatori la nivel global pentru prima dată

Numărul activ de utilizatori ai Facebook a scăzut pentru prima dată. Aceștia au pierdut aproape 1 milion de utilizatori la nivel global în al patrulea trimestru din 2021, potrivit raportului de rezultate trimestriale al Meta, compania mamă.

În comparație cu cei aproximativ 1.93 de miliarde de utilizatori activi, o pierdere de 1 milion s-ar putea să nu pară ca o scădere majoră, însă aceasta este prima pe care compania o întâmpină de la începuturile sale.

Meta s-a străduit să rămână relevantă pentru utilizatorii mai tineri, ai căror interese se îndreaptă către scurte videoclipuri – Reels- precum cele regăsite în aplicația TikTok.

Numărul de utilizatori ai Facebook a mai scăzut până acum, cu precădere în Statele Unite, fapt pus pe seama vârstei mai scăzute a utilizatorilor platformei. Totuși, aceasta este prima scădere la nivel global.

Este din ce în ce mai important ca aceștia să găsească soluții pentru a îndeplini cerințele și dorințele noii mase de consumatori, tinerii. Meta a anunțat că a alocat un buget special pentru investirea în scurtele videoclipuri ca cele găsite pe aplicația descărcată pe telefoanele tuturor tinerilor – TikTok. Directorul financiar Meta, David Wehner menționează faptul că scăderea utilizatorilor este datorată mai multor factori.

“Credem că serviciile competitive au un impact negativ asupra creșterii, în special în rândul publicului tânăr”, a spus Wehner, care a citat, de asemenea, o creștere a prețurilor la datele de internet în India ca reprezentând un motiv, India fiind cea mai mare piață a sa, cu aproximativ 250 de milioane de utilizatori.

Aplicația TikTok pare că le creează celor de la Meta competiție serioasă, TikTok fiind cea mai descărcată aplicație din lume în anul 2021 și continuând să crească.

De asemenea, Meta a raportat și o pierdere în materie de cifră de afaceri și profit, spunând că acestea se datorează creșterii prețurilor la nivel global. Un alt motiv ar fi și noile restricții de confidențialitate în materie de urmărire a reclamelor impuse de Apple, care limitează capacitatea Meta de a vinde reclame.

Bineînțeles că Meta este încă o companie profitabilă cu o cifră de afaceri de aproape 40 de miliarde de dolari doar anul trecut, dar în fața investițiilor pe care Mark Zuckerberg le anunță, nicio pierdere nu este bine venită. Fondatorul Meta a anunțat că intenționează să mărească investiția în divizia Reality Labs, divizie care se ocupă de realitate virtuală și augmentată.

Este clar că cea mai mare problemă cu care se confruntă Meta acum este afacerea de social media care plătește aceste investiții și se află acum în scădere. Urmează să vedem dacă și cum se va remedia această dificultate a gigantului tech și dacă aceștia vor reuși să ajungă din nou în topul preferințelor celor tineri.

 

Articol de Victoria Nănău

ARTICOLE RECOMANDATE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole populare

Comentarii recente