HomeTechnologyIMAX la tine ȋn buzunar

IMAX la tine ȋn buzunar

Noii ochelari cu realitate augmentată „Nreal Air” proiectează instantaneu un ecran de dimensiunea unui cinematograf în fața ochilor. Sunt o pereche normală de ochelari de soare dar care au două afișaje OLED ascunse în spatele lentilelor. Când sunt conectaţi la un smartphone, aceștia pot proiecta un ecran virtual de 201 inch „dimensiunea Imax” la 20 de metri în fața ta, permițându-ţi să redai filme și să joci jocuri prin 5G din mers.

Ochelarii care proiectează instantaneu un ecran de dimensiunea unui cinematograf în fața ochilor tăi poate suna ca un concept din cel mai recent blockbuster science-fiction dar aceştia au devinit realitate pe 13 mai 2022, odată cu lansarea de către EE a ochelarilor Nreal Air în Marea Britanie, preţul de achiziţie fiind de 399,99 GBP. Este important de reținut că ochelarii Nreal Air sunt disponibili pentru 39.799 de yeni (254 GBP) în Japonia – cu aproape 150 GBP mai ieftin decât în ​​Marea Britanie. Cu toate acestea, EE le oferă clienților existenți opțiunea de a împărți costul ochelarilor în 11 rate  pentru 35 GBP/lună plus un cost inițial de 10 GBP, ceea ce ar putea fi mai atrăgător.

Ochelarii de soare au un design clasic asemănător Wayfarerului și în ciuda faptului că au două ecrane OLED, sunt surprinzător de ușori, cântărind doar 79 g. Se conectează la smartphone-ul tău printr-un cablu USB-C de bază și proiectează instantaneu un ecran imens chiar în fața ta, cu difuzoare mici în brațele ochelarilor care redau sunetul direct în ureche. În modul de realitate mixtă, puteți viziona videoclipuri YouTube sau naviga pe web, cu opțiunea de a deschide mai multe ecrane în același timp, atât în ​​orientări verticale, cât și orizontale. Pentru a naviga în acest mod, smartphone-ul tău servește ca indicator virtual. Când îndrepți smartphone-ul către ecranul virtual din fața ta, apare o linie laser albă și poți atinge smartphone-ul pentru a „da click” pe o aplicație sau un obiect cu care doreşti să interacționezi. Practic smartphone-ul tău capată rolul unui “mouse”.

Care este durata de viață a bateriei?

Ramele în sine nu au baterie, iar smartphone-ul tău alimentează ochelarii. În timp ce EE se mândrește cu până la cinci ore de streaming video în modul Air Casting, acest lucru probabil că îți va epuiza smartphone-ul în totalitate iar ochelarii conectați la smartphone-ul tău prin USB-C, singura opțiune de încărcare în timpul folosirii lor ar fi să cumpărați un încărcător wireless.

Si cei de la Lenovo vor lansa la sfarsitul anului “Lenovo Glasses T1” diferenţa faţă de “Nreal Air” fiind rata de reîmprospătare a ecranului. Nreal Air are o rată de reîmprospătare de 90 Hz – ceea ce înseamnă că reîmprospătează o imagine de 90 de ori pe secundă – în comparație cu Lenovo Glasses T1 de 60 Hz. Momentan nu se ştie preţul la care vor fi lansaţi pe piaţă.

Articol de Razvan Lupu

ARTICOLE RECOMANDATE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole populare

Comentarii recente