HomeTechnologyÎmbunătățiri în transportul feroviar. Noul afișaj ce va schimba mersul tramvaielor

Îmbunătățiri în transportul feroviar. Noul afișaj ce va schimba mersul tramvaielor

Continental a anunțat dezvoltarea unui nou tip de afișaj pe un ecran transparent pentru tramvaie. Astfel, un set de date este proiectat în fața șoferului, făcând posibil ca acesta să nu își schimbe direcția capului atunci când trebuie să privească într-o altă parte. Soluția de afișare de la furnizorul de servicii de dezvoltare și producție Continental Engineering Services (CES) are scopul de a face traficul interurban mai sigur, asigurându-se că șoferii de tramvai își pot concentra întreaga atenție asupra a ceea ce se întâmplă pe drum.

Acest lucru permite, de asemenea, o reducere a numărului de manevre de frânare de urgență. Tramvaiele operează în mare parte în trafic intens, în orașe, un mediu în care pietonii adesea reprezintă o provocare, mai ales când participanții la trafic se lasă distrași de telefoanele mobile. Potrivit informațiilor de la serviciile de transport, acest lucru a dus la un număr tot mai mare de accidente, inclusiv accidente produse pe liniile de tramvai.

Comandat de un producător de vehicule feroviare, Continental Engineering Services aduce în prezent afișajul inovator care va fi utilizat inițial în Europa, de la jumătatea acestui an. CES implementează astfel pentru prima dată acest tip de tehnologie în transportul public. Componentele cheie ale afișajului, inclusiv sursa puternică de lumină, provin din portofoliul auto Continental și sunt deja instalate în diferite modele de vehicule de la marii producători de automobile. „Odată cu dezvoltarea unui display head-up pentru tramvaie, facem un pas major către siguranță în transportul feroviar urban”, explică Dr. Christoph Falk-Gierlinger, Director General al CES. Informațiile pot fi acum plasate în câmpul vizual al șoferului prin intermediul unui afișaj central. Vederea acestuia nu este distrasă de la trafic iar călătoria devine mai sigură atât pentru șoferii de tramvai, cât și pentru pasageri.

Ca și în sectorul auto, tendința este către parbrize din ce în ce mai mari. Însă, în acest caz,  mișcările capului menite să ajute șoferul să se asigure pot distrage în egală măsură atenția de la situația din trafic. Șoferii trebuie să își acomodeze constant vederea între apropiere și depărtare, o acțiune ce poate deveni foarte obositoare după mai multe ore petrecute în aglomerație. Proiectarea informațiilor vitale – de exemplu, semnale de avertizare, viteză, distanța până la următoarea oprire – în câmpul vizual direct al șoferului face șofatul mai confortabil, rezultând în siguranța călătorilor.

Noul display Combiner proiectează informații pe un ecran transparent extern în câmpul vizual al șoferului. Acest lucru permite utilizarea eficientă din punct de vedere al costurilor – atât în ​​vehiculele nou dezvoltate, cât și ca readaptare pentru modelele existente. Implementarea s-a dovedit deja a fi o soluție premium în sectorul auto deoarece îndeplinește cele mai înalte standarde în ceea ce privește lumina și calitatea imaginii, chiar și în condiții de soare puternic.

CES are o înțelegere aprofundată și expertiză în adaptarea tehnologiilor auto la scară largă pentru noi domenii de aplicare. Pe lângă afișajul inovator, portofoliul de tehnologie al CES pentru vehiculele feroviare include și alte soluții tehnologice, cum ar fi monitorizarea stării șoferului. Toate aceste tehnologii au fost deja aduse cu succes pe drumuri în sectorul autoturismelor sau al vehiculelor comerciale. Pentru utilizarea lor în tramvaie, inginerii CES au studiat intens operarea și controlul tramvaielor, provocările tehnice și proiectarea cârligelor tramvaielor.

În viitor cu siguranță vor fi abordate și alte domenii de aplicare – tehnologia putând fi utilizată și în trenurile de lungă distanță. Este îmbucurător faptul că se fac progrese în ceea ce privește transportul public, partea feroviară a acestuia fiind adesea o opțiune pentru locuitorii marilor orașe pentru a evita pe cât posibil blocajele din trafic.

 

Articol de Larisa Ivan

ARTICOLE RECOMANDATE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole populare

Comentarii recente