HomeTechnologyÎn premieră mondială, un avocat AI va ajuta la apărarea unui caz...

În premieră mondială, un avocat AI va ajuta la apărarea unui caz real în SUA

Un program antrenat cu ajutorul inteligenței artificiale este programat pentru a ajuta un inculpat să-și conteste cazul într-un tribunal din SUA luna viitoare, a raportat New Scientist.

În loc să se adreseze instanței, programul, care va rula pe un smartphone, va furniza răspunsuri adecvate prin intermediul unei căști pârâtului, care le poate folosi apoi în sala de judecată.

În ultimii câțiva ani, inteligența artificială a ieșit pe scenă mai mult ca niciodată, scriind poezii, coduri de calculator și chiar eseuri pentru colegiu. Odată cu fiecare nouă iterație a programelor lansate, capacitățile roboților au crescut și în ultimul timp AI a intrat pe scena artistică și și-a prezentat latura cea mai creativă.

Într-o nouă dezvoltare, DoNotPay o companie care a instruit AI, a susținut acum că programul său va putea apăra un caz de viteză care urmează să fie audiat la o instanță din SUA în februarie 2023. Identitatea persoanei și a instanței rămâne secretă, dar știm că inculpatul contestă o amendă pentru depășire viteză.

Fondată în 2015, DoNotPay este o soluție de inteligență artificială care are ca scop să ajute indivizii să lupte împotriva organizațiilor mari pentru fapte precum aplicarea de taxe greșite, apeluri automate persistente sau chiar împotriva parcării neplătite.

Potrivit companiei, cele mai multe dintre aceste cazuri pot fi câștigate de persoane fizice, dar mulţi nu o fac deoarece inculpații nu își pot permite taxe legale mari sau nu au timp și resurse pentru a lupta împotriva birocrației.

DoNotPay dorește să ofere programul său instruit AI ca mijloc de a lupta împotriva acestor situații şi chiar economisindu-vă timp de la conversațiile îndelungate cu asistența clienților atunci când doriți să anulați un abonament. Dacă organizația vă poate cere să treceți prin sistemul interactiv de răspuns vocal (IVRS) atunci când apelați, DoNotPay vă poate oferi soluția ideală cu un răspuns inteligent.

Făcând un pas uriaș înainte în 2023, compania este pregătită să ajute o persoană să-și apere cazul împotriva unei amenzi de viteză, prima de acest gen pentru compania care se mândrește cu RobotLawyer programul care va analiza toate datele din cazurile trecute pentru a pregăti apărarea individului și chiar va răspunde la întrebările ridicate în instanță.

Deoarece acesta este primul caz al AI, DoNotPay este gata să-și asume pedeapsa dacă sfatul AI nu ajută clientul. Deoarece este o amendă de viteză, DoNotPay o va plăti ȋn caz de eşec. Dacă va câștiga, totuși, va avea o victorie masivă în palmaresul său.

Întrebarea adevărată este totuși dacă acest lucru este legal în instanță. CEO-ul Joshua Browder a declarat pentru New Scientist că a găsit o instanță în care ascultarea prin intermediul unei căști este în limitele legale, chiar dacă ar putea să nu fie în spiritul regulilor.

În viitor, compania ar putea cu greu să găsească săli de judecată în care IA este acceptată ca consilier juridic, cel puțin pe termen scurt.

Potrivit website-ului său, expertiza DoNotPay care costă doar 36 de dolari pe an, ar putea oferi o opțiune foarte prietenoasă pentru cei care doresc să lupte in instanţă.

 

Articol de Răzvan Lupu

ARTICOLE RECOMANDATE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole populare

Comentarii recente