HomeTechnologyMașina zburătoare Switchblade este gata de decolare

Mașina zburătoare Switchblade este gata de decolare

După 14 ani de dezvoltare, Samson Switchblade – un vehicul rapid cu trei roți, care se transformă la atingerea unui buton într-un avion de 321 km/h – a fost aprobat pentru navigabilitate de către FAA, iar acum se  pregătește pentru testele de zbor.

În timp ce trecerea de la mașinile cu motor termic la mașinile electrice se accelerează, mașinile zburătoare ar putea transforma într-un mod radical piața transporturilor.

Mașină sport zburătoare denumită Switchblade a trecut recent de testele de siguranță ale Administrației Federale a Aviației (FAA) din SUA, iar acum este gata de lansare pe piață. Creatorii săi de la compania Samson Sky din Oregon susțin că a fost nevoie de 14 ani pentru a dezvolta acest vehicul inovator. Switchblade poate fi parcat cu ușurință într-un garaj rezidențial și este potrivit atât pentru a fi condus pe drum, cât și pentru a fi pilotat în zbor. Astfel, proprietarul poate să zboare cu vehiculul său până la un alt aeroport, să-l treacă înapoi în modul mașină și să conducă imediat de pe pistă până la destinația finală.

Samson Sky a început deja să facă rezervări online pentru Switchblade, iar peste 1.600 de persoane și-au arătat deja interesul să cumpere mașina. Prețul de pornire estimat ar fi de 150.000 USD.

Caracteristicile Switchblade

Această mașină electrică hibridă de lux cu două locuri a fost concepută pentru a oferi toate facilitățile pasagerilor.

Switchblade este o mașină sport cu trei roți care dispune de aripi pliabile și de o coadă retractabilă. În trei minute, aceste componente flexibile pot transforma acest vehicul într-o mică aeronavă, capabilă să zboare. Numele Switchblade vine exact de la modul în care aripile se pliază sau se desfac, ca lama unui cuțit elvețian și care permit vehiculului să se deplaseze de la sol în aer și invers, pe străzi, cu o tranziție lină.

Viteza maximă variază între 201 km/h pe șosea și 321 km/h în timpul zborului. Switchblade are un motor pe benzină cu trei cilindri de 190 de cai putere, care acționează ca un generator pentru a alimenta roata electrică și motoarele elicei.

Pe site-ul oficial este menționat că mașina vine echipată cu un sistem hibrid electric de conducere și zbor, o cabină cu climatizare controlată și o parașută care acoperă întregul vehicul, pentru a asigura confortul și siguranța completă a utilizatorilor săi. Funcționează cu benzină  octan 91, unul dintre cei mai obișnuiți și disponibili combustibili premium pentru automobile din SUA.

Sursa video: YouTube

Inovație pentru o mobilitate în transformare

Sam Bousfield, CEO al Samson Sky, susține că au mai rămas doar câțiva ani până să vedem Switchblade pe cer, dar, ca orice mașină zburătoare, are propriile provocări. De exemplu, vehiculul a fost aprobat de FAA, dar asta înseamnă doar că Samson Sky poate vinde acest vehicul. Cumpărătorii ar putea avea nevoie totuși să obțină permisiunea autorităților locale înainte de a conduce sau de a zbura cu Switchblade pentru prima dată, deoarece nu este un vehicul obișnuit.

O altă problemă complicată ține de asigurare. Switchblade este un vehicul zburător și nu există nicio companie în SUA care să ofere o asigurare auto zburătoare. Sam Bousfield anticipează că până la data în care când companiile vor veni cu polițe de asigurare adecvate, cumpărătorii Switchblade ar putea fi nevoiți să cumpere atât asigurare pentru mașină, cât și pentru aeronave.

De asemenea, Sam Bousfield a menționat că el a crezut întotdeauna în această idee, iar mașinile zburătoare au fost visul său din copilărie, așa că acesta este un alt motiv pentru care a reușit să se dedice atât de mult timp acestei tehnologii.

Sursa foto:Samson Sky

Articol de Cristina Zarioiu

ARTICOLE RECOMANDATE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole populare

Comentarii recente