HomeTechnologyMicrosoft pariază pe creatorul ChatGPT OpenAI cu noi investiții

Microsoft pariază pe creatorul ChatGPT OpenAI cu noi investiții

Azure devine în schimb furnizorul exclusiv de cloud pentru OpenAI.

Încheind săptămâni de speculații cu privire la o posibilă investiție din partea Microsoft, Open AI a confirmat că compania co-fondată de Bill Gates a încheiat un acord „multi-anual, de mai multe miliarde de dolari” pentru a-și extinde parteneriatul, se arată într-un comunicat de presă.

Detaliile financiare ale tranzacției rămân secrete.

Cu această nouă investiție, OpenAI va căuta în mod independent „să dezvolte și să cerceteze AI care este din ce în ce mai sigură, utilă și mai puternică”, a adăugat comunicatul de presă.

Produsul recent dezvăluit de OpenAI, ChatGPT, a ajuns deja ȋn atenţia publicului la nivel mondial pentru stilul său conversațional de a răspunde la întrebările oamenilor şi este privit ca o amenințare pentru modelul de afaceri al Google.

Odată cu runda recentă, Microsoft și-a extins parteneriatul cu OpenAI, care a început cu o investiție de 1 miliard de dolari în 2019 și a urmat cu o altă rundă în 2021. Cofondatorul Microsoft, Bill Gates, a mai spus într-un Reddit recent că a văzut AI drept următorul mare pas în industria tehnologiei, nu Web3 sau metaverse.

Ca parte a acordului, Microsoft va investi în continuare în sistemele sale de supercomputing bazate pe cloud, care alimentează cercetarea și produsele OpenAI. În schimb, Microsoft va rămâne singurul furnizor de servicii cloud pentru OpenAI și va alimenta cercetarea, sarcinile de lucru și API-urile acestuia din urmă.

Interesant Engineering a raportat recent că Microsoft intenționează să ofere ChatGPT ca parte a serviciilor sale Azure OpenAI, unde utilizatorii pot accesa modelele AI generative la scară de companie.

Compania a folosit deja tehnologia Open AI pentru a alimenta Copilot care îi ajută pe programatori să scrie un cod mai bun pe GitHub și pentru Microsoft Designer, o aplicație de design grafic.

În afară de aceasta, compania caută, de asemenea, să încorporeze rezultatele ChatGPT în motorul său de căutare Bing și le poate încorpora și în aplicațiile sale, cum ar fi Word, PowerPoint și Outlook.

Cu mai multe investiții și clauze de exclusivitate, se pare că OpenAI urmărește calea pe care o iau majoritatea companiilor de software, scăpa de valori și urmărește profituri.

De la înființare, OpenAI s-a împărțit deja într-o organizație non-profit și o companie pentru profit, aceasta din urmă fiind însărcinată cu sarcina de a strânge capital pentru a efectua cercetarea. După recenta rundă de investiții care acordă Microsoft mai multă exclusivitate față de produsele OpenAI, compania și-a subliniat din nou angajamentul de a-și limita profiturile și de a nu-și sacrifica convingerile de bază.

OpenAI a declarat că încă construiește AI în beneficiul societății și a planificat să facă acest lucru, acordând prioritate siguranței. Ca parte a parteneriatului său, echipele Microsoft și OpenAI au colaborat, de asemenea, pentru a analiza lecțiile din activitatea sa și a le folosi pentru a construi și a implementa sisteme AI sigure.

Colaborarea speră, de asemenea, că munca lor împreună va ajuta la stabilirea unui cadru care poate fi utilizat pentru implementarea propriilor tehnologii și a industriei AI în general.

Ultimii trei ani de parteneriat au fost grozavi”, a spus Sam Altman, CEO al OpenAI.

Microsoft împărtășește valorile noastre și suntem încântați să continuăm cercetările noastre independente și să lucrăm pentru a crea IA avansată, care să fie în beneficiul tuturor.” a adăugat el.

 

Articol de Răzvan Lupu

 

ARTICOLE RECOMANDATE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole populare

Comentarii recente