HomeTechnologyNoua tehnologie, inspirată din natură care implică mai multe drone antrenate să...

Noua tehnologie, inspirată din natură care implică mai multe drone antrenate să lucrează împreună.

Un mini-roi de drone au fost antrenate să lucreze împreună pentru a imprima 3D niște turnuri simple. În viitor metoda ar putea ajuta la proiecte dificile, cum ar fi construcția sau reparațiile unor clădiri prea înalte pentru a fi accesate în siguranță.

Inspirat de modul în care albinele sau viespile construiesc cuiburi mari, proiectul face mai multe drone să lucreze împreună pentru a construi o structură, una verificând în esență munca celorlalte pe măsură ce lucrarea avansează.

O dronă depune un strat de material de construcție, iar cealaltă verifică acuratețea a tot ceea ce s-a imprimat până atunci. Dronele sunt complet autonome în timpul zborului, dar sunt monitorizate de un om care poate interveni ȋn cazul în care apar erori.

Pentru a demonstra capacitățile dronelor, cercetătorii au folosit spumă și un ciment ușor pentru a construi structuri cu înălțimi cuprinse între 0,18 metri și 2,05 metri.

Mirko Kovac, directorul Laboratorului de Robotică Aeriană de la Colegiul Imperial din Londra, care a condus cercetarea, spune că metoda ar putea fi folosită pentru a construi clădiri în Arctica sau chiar pe Marte, ori pur și simplu pentru a ajuta la repararea clădirilor înalte care în mod normal ar necesita schele scumpe.

Tehnica este limitată pentru moment, deoarece dronele încă nu pot să transporte încărcături foarte grele, au nevoie de încărcare regulată și încă necesită supraveghere umană.

Cu toate acestea, cercetătorii spun că speră să rezolve una dintre aceste probleme prin automatizarea încărcării dronelor în timpul proiectelor, un proces care este gestionat în prezent de oameni.

Articol de Răzvan Lupu

ARTICOLE RECOMANDATE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole populare

Comentarii recente