HomeHealthO nouă formă de chimioterapie care poate ucide toate tumorile solide

O nouă formă de chimioterapie care poate ucide toate tumorile solide

Cercetătorii de la City of Hope, una dintre cele mai mari organizații de cercetare și tratare a cancerului din Statele Unite, au publicat un nou studiu care evidențiază chimioterapia țintită care pare să anihileze toate tumorile solide. Noul tratament este în cercetare preclinică.

Tratamentul constă în a lua o proteină cândva considerată prea dificilă pentru terapia țintită și în a o folosi pentru a prolifera antigenul nuclear celular (PCNA).

Până acum, terapia s-a dovedit a fi de succes pe modele animale, iar cercetătorii vor începe în curând testele pe oameni. Noua pilulă împotriva cancerului, numită AOH1996, vizează o variantă canceroasă a PCNA, o proteină care, în forma sa mutantă, este critică în replicarea ADN-ului și repararea tuturor tumorilor în expansiune.

„PCNA este ca un terminal important al unei companii aeriene care conține mai multe porți de avion. Datele sugerează că PCNA este modificat în mod unic în celulele canceroase, iar acest fapt ne-a permis să proiectăm un medicament care să țintească doar forma PCNA din celulele canceroase. Pilula noastră care ucide cancerul este ca o furtună de zăpadă care închide un hub-cheie al unei companii aeriene, oprind toate zborurile de intrare și de ieșire numai în avioanele care transportă celule canceroase”, a declarat Linda Malkas, Ph.D., Profesor la Departamentul de Diagnostică Moleculară și Terapie Experimentală din City of Hope.

„Rezultatele au fost promițătoare. AOH1996 poate suprima creșterea tumorii ca monoterapie sau tratament combinat în modele de celule și animale, fără a duce la toxicitate. Testele efectuate până acum pe mai mult de 70 de linii de celule canceroase și mai multe celule normale de control au arătat că AOH1996 ucide selectiv celulele canceroase prin perturbarea ciclului normal de reproducere celulară” a mai declarat ea.

Nimeni nu a vizat vreodată PCNA ca medicament pentru că era privit ca „nedrogabil”, dar în mod clar City of Hope a reușit să dezvolte un medicament investigațional pentru o țintă de proteine provocatoare”, a spus Long Gu, Ph.D., autorul principal al lucrării si Profesor asociat de cercetare in cadrul Departamentului de Diagnosticare Moleculara si Terapeutica Experimentala de la Institutul de Cercetare Beckman din City of Hope.

„Am descoperit că PCNA este una dintre cauzele potențiale ale erorilor crescute de replicare a acidului nucleic în celulele canceroase. Acum că cunoaștem zona cu probleme și o putem inhiba, vom săpa mai adânc pentru a înțelege procesul de dezvoltare a medicamentelor mai personalizate, mai bine direcționate ” a mai declarat el.

Cercetătorii susțin că AOH1996 ar putea deveni un instrument util în terapiile combinate, precum și pentru dezvoltarea de noi forme de chimioterapie. Cercetătorii vor căuta acum să înțeleagă mai bine mecanismul de acțiune al acestei proteine pentru a îmbunătăți în continuare studiul clinic pe oameni în curs de desfășurare.

 

Articol de Răzvan Lupu

 

ARTICOLE RECOMANDATE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole populare

Comentarii recente