HomeTechnologyO nouă metodă de a produce carne în laborator

O nouă metodă de a produce carne în laborator

Oamenii de știință de la Universitatea Națională din Singapore (NUS) au găsit o modalitate nouă de a crește carnea în laborator prin lipirea celulelor cu un magnet. Această nouă tehnică simplifică procesul de producție a cărnii pe bază de celule prin reducerea dependenței de produsele de origine animală și este, de asemenea, mai ecologică, mai curată, mai sigură și mai rentabilă.

Carnea de cultură este o alternativă la creșterea animalelor care are avantaje precum reducerea amprentei de carbon și a riscului de transmitere a bolilor la animale. Cu toate acestea, metoda actuală de producere a cărnii de cultură presupune utilizarea altor produse de origine animală, ceea ce încalcă în mare măsură scopul, fie a medicamentelor pentru stimularea creșterii cărnii.

Pentru a cultiva carne pe bază de celule, celulele animale sunt hrănite cu ser animal – de obicei ser fetal bovin (FBS), care este un amestec recoltat din sângele fetușilor excizat de la vacile gestante sacrificate în industria laptelui sau a cărnii – pentru a le ajuta să crească și să prolifereze. Acesta este un pas critic, dar crud și costisitor, în procesul actual de producție de carne pe bază de celule. În mod ironic, multe dintre aceste molecule provin din mușchii animalului sacrificat, dar oamenii de știință nu știau cum să stimuleze eliberarea lor în bioreactoarele la scară de producție. Alte metode de a promova creșterea celulelor sunt utilizarea medicamentelor sau folosirea tehinicilor din ingineria genetică.

Procesul complex de producție pentru carnea pe bază de celule crește costul, limitează scara de producție și subminează viabilitatea comercială a acestui tip de carne.

Pentru a ajuta la abordarea acestei provocări, o echipă de cercetare multidisciplinară condusă de profesorul asociat Alfredo Franco-Obregón, alături de Yong Loo Lin de la Institutul NUS pentru Inovație și Tehnologie în Sănătate, au venit cu o metodă neconvențională de utilizare a impulsurilor magnetice. pentru a stimula creșterea cărnii pe bază de celule.

Tehnica în cauză folosește un câmp magnetic pulsat reglat delicat, dezvoltat de echipă pentru a cultiva celule stem miogenice, care se găsesc în mușchii scheletici și în țesutul măduvei osoase.

„Ca răspuns la o expunere scurtă de 10 minute la câmpurile magnetice, celulele eliberează o multitudine de molecule care au proprietăți regenerative, metabolice, antiinflamatorii și de stimulare a imunității. Aceste substanțe fac parte din ceea ce este cunoscut sub numele de „secretom” muscular și sunt necesare pentru creșterea, supraviețuirea și dezvoltarea celulelor în țesuturi. Suntem foarte încântați de posibilitatea ca eliberarea secretomului stimulată magnetic să înlocuiască într-o zi nevoia de FBS în producția de carne de cultură”, a declarat Franco-Obregón. „Secretomii care induc creșterea pot fi recoltați în laborator în siguranță și convenabil și de asemenea, la un cost scăzut. În acest fel, celulele stem miogenice vor acționa ca un bioreactor durabil și verde pentru a produce secretomi bogați în nutrienți pentru celulele în creștere. Mușchiul știe cum să producă ceea ce are nevoie pentru a crește și a se dezvolta — pur și simplu are nevoie de puțină încurajare atunci când se află în afara proprietarului său. Acesta este ceea ce ne pot oferi câmpurile magnetice.”

Secretomii recoltați pot fi folosiți și pentru medicina regenerativă. Echipa a folosit proteinele secretate pentru a trata celulele nesănătoase și a descoperit că acestea ajută la accelerarea refacerii și creșterii celulelor afectate. Prin urmare, această metodă poate ajuta potențial la vindecarea celulelor rănite și la accelerarea recuperării pacienților.

 

 

 

Articol de Izabela Constantin

ARTICOLE RECOMANDATE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole populare

Comentarii recente