HomeTechnologyOamenii de știință au dezvoltat un inel purtabil care respinge insectele

Oamenii de știință au dezvoltat un inel purtabil care respinge insectele

Oamenii de știință de la Universitatea Martin Luther Halle-Wittenberg (MLU) au inventat un nou tip de dispozitiv de livrare a substanţelor care resping insectele. Ingredientul activ este mai întâi „încapsulat” și modelat în forma adecvată, cum ar fi un inel, care poate fi apoi purtat și eliberează un agent menit să respingă țânțarii pentru o perioadă lungă de timp. Echipa și-a publicat concluziile în Jurnalul Internațional de Farmaceutică.

Cercetătorii au folosit „IR3535”, un repelent pentru insecte dezvoltat de MERCK, pentru a-și crea prototipurile.

Sprayurile pentru țânțari care conțin IR3535 sunt foarte blânde cu pielea și au fost folosite în întreaga lume de mulți ani. De aceea am folosit agentul pentru experimentele noastre”, spune Profesorul René Androsch de la MLU.

De obicei, vine sub formă de spray sau loțiune și oferă protecție timp de câteva ore. Cu toate acestea, Androsch și colegii săi caută metode de eliberare a agentului pentru o perioadă mult mai lungă de timp, cum ar fi încapsularea acestuia într-un inel sau o brățară care poate fi purtată.

Repelentul de insecte a fost introdus cu grijă într-un polimer biodegradabil folosind o tehnologie specializată de imprimare 3D, iar amestecul de substanțe a fost modelat cu succes în diverse moduri.

Ideea de bază este că substanţa se evaporă continuu și formează o barieră pentru insecte”, explică autorul principal al studiului, Fanfan Du, doctorand la MLU.

Viteza cu care se evaporă repelentul depinde de mulți factori diferiți, inclusiv temperatura, concentrația și structura polimerului utilizat. După ce a efectuat diverse experimente și simulări, echipa prezice că repelentul pentru insecte are nevoie de mai mult de o săptămână pentru a se evapora complet la o temperatură de 37 ° C (98,6 ° F, adică temperatura corpului).

În timp ce cercetătorii au demonstrat că este absolut posibil să se dezvolte un dipozitiv ȋmpotriva insectelor care poate fi purtat, inelele și alte forme create pentru studiu sunt doar prototipuri. Potrivit lui Androsch, trebuie efectuate cercetări suplimentare pentru a determina cât de bine funcționează inelele în condiții reale. Materialul de încapsulare ar putea fi, de asemenea, optimizat în continuare.

Studiul a fost finanțat de Fundația Germană de Cercetare și în cadrul școlii postuniversitare „AGRIPOLY” de la MLU. „AGRIPOLY” este finanțat de Fondul Social European (FSE) și de statul Saxonia-Anhalt.

 

Articol de Răzvan Lupu

ARTICOLE RECOMANDATE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole populare

Comentarii recente