HomeTechnologyRobotul umanoid Optimus de la Tesla a dansat, dar nu pe tonurile...

Robotul umanoid Optimus de la Tesla a dansat, dar nu pe tonurile criticilor

Prima versiune a robotului umanoid Optimus de la Tesla lansat cu ocazia Zilei AI 2022 a companiei, nu a mers bine cu unii critici, dar are şi mulți susținători.

„Scopul Zilei AI este de a arăta progresele Tesla în AI, hardware și robotică.” a scris pe Twitter CEO-ul Tesla, Elon Musk.

Evenimentul a primit un răspuns mixt din partea rețelelor sociale și de știri.

Optimus a pășit stângaci pe o scenă, întorcându-se și făcând semn cu mâna unei mulțimi încântate, a informat sâmbătă cotidianul american The Boston Globe.

Dar sarcinile de bază ale robotului cu fire și electronice expuse la vedere, ca și versiunea ulterioară de ultimă generație, care trebuie purtată pe scenă de trei bărbați sunt departe de viziunea CEO-ului Elon Musk despre un robot asemănător omului care poate schimba lumea”, se arată în raport.

Criticii cunoscuți ai Tesla au folosit câteva cuvinte dure pe Twitter, care au fost preluate şi de o gamă largă de agenţii media.

Această zi a Tesla AI este următorul nivel de ciudăţenie. Înșelătorie completă și totală. Cine naiba mai crede prostia asta?” a postat sâmbătă pe Twitter, în timp ce evenimentul era în desfășurare Filip Piekniewski, un cercetător in AI.

Cu toate acestea, suporterii nu au stat pe loc și au răspuns criticilor.

„Tesla Bot este cu adevărat uimitor. Sunt primii pași ai unei revoluții în rolul pe care AI și roboții îl joacă în civilizația umană. Ceea ce echipa Tesla a reușit să realizeze în ultimele luni este pur și simplu incredibil.” a scris pe Twitter, Lex Fredman cercetător la MIT. „Ca cineva care iubește AI și robotica, sunt inspirat dincolo de cuvinte” a adăugat el.

Referindu-se la robotul umanoid Tesla, un alt utilizator de Twitter a spus: „Au creat un robot umanoid funcțional în câteva luni. În plus, folosesc modelul de antrenament FSD, care este în mod clar cu ani înaintea industriei. Aceasta este în mod obiectiv o performanță impresionantă.”

Full self-drive (FSD) este modul prin care viitoarele modele Tesla vor ajuta sistemul de pilot automat să fie și mai autonom.

Musk şi-a început discursul subliniind obiectivul principal al evenimentului: implicarea publicului în proiectele Tesla, în special în Optimus Tesla Bot.

Ziua AI 2022 a analizat procesele necesare pentru a imita oamenii, ȋn special șoferii și muncitorii. Inginerii Tesla au venit cu detalii despre robotul autonom și sistemul de pilot automat al mașinii.

Evenimentul s-a concentrat pe tehnologiile care stau la baza sistemelor autonome care rulează atât pe robotul Optimus, cât și pe sistemul de pilot automat Tesla, care este promovat pentru a transforma societatea prin roboții autonomi și vehiculele autonome.

Scopul nostru este să facem un robot umanoid util cât mai repede posibil”, a spus Musk la evenimentul care a avut loc la sediul Tesla din Palo Alto, California.

„Mai este mult de lucru pentru a perfecționa Optimus”  a adăugat el.

Musk își imaginează un robot gata de producție în masă. În acest scop, corpul Optimus Unit 1 conținea mai mulți pași de producție planificați cu meticulozitate. Robotului Optimus Tesla are 27 de articulații, în timp ce Optimus Unit 1 are doar 6, toate cu abilități și piese similare. Piesele și sistemele standard din cadrul Optimus Unit 1 ar putea fi produse în serie.

Potrivit designerilor săi, Optimus ar putea costa mai puțin de 20.000 de dolari SUA, ceea ce îl face mai puțin costisitor decât orice alt robot umanoid de pe piață. Este cu aproximativ 75% mai ieftin decât cel mai apropiat concurent.

 

Articol de Răzvan Lupu

ARTICOLE RECOMANDATE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole populare

Comentarii recente