HomeTechnologySoftware care verifică vârsta clientului din supermarket

Software care verifică vârsta clientului din supermarket

Supermarketuri mari din Londra, Marea Britanie, testează o tehnologie automată pentru verificarea vârstei clienților la casele self-checkout. Verificarea este necesară pentru alimente și produse interzise minorilor precum tutunul și alcoolul sau energizantele.

Aceasta este o tehnologie dezvoltată de compania Yoti, iar Robin Tombs, CEO-ul companiei,  spune că acest produs a venit ca răspuns la o nevoie, deoarece „așteptarea pentru verificarea vârstei cumpărătorului la casele de marcat este uneori frustrantă pentru cumpărători”.

Asda, Co-op și Morissons au instalat deja sistemele în câteva dintre locațiile lor. Aldi, un alt lanț de magazine, deja folosește tehnologia aceasta, conform BBC.

Ideea din spatele proiectului este fluidizarea procesului de verificare a vârstei, prin urmare reducerea frustrării clienților care trebuie să aștepte verificare din partea unui angajat și totodată creșterea satisfacției clienților. Astfel, acesta nu este un software de recunoaștere facială, ci un mod mai eficient de a verifica vârsta unui individ.

Compania ține să sublinieze faptul că siguranța și confidențialitatea clientului este un pilon important în proiectul lor iar acest fapt se transpune prin faptul că sistemul lor nu va stoca imaginile oamenilor de la casele de marcat.

În ceea ce privește funcționalitatea softului, până acum aceștia au testat 125.000 de chipuri, cu vârste cuprinse între 6 și 60 de ani. Rezultatele studiului preliminar demonstrează că marja de eroare a sistemului este de 2.2-1.5 ani la cei cu vârste cuprinse între 16-20 de ani.

Dacă tehnologia dă greș, iar vârsta clientului este aproximată eronat, acesta poate cere să fie evaluat de un angajat. Fiind un proiect pilot, în cazul în care un client nu se simte confortabil să i se scaneze fața, vârsta acestuia poate fi verificată prin intermediul actului de identitate, de către un angajat comercial.

Eficientizarea oricărui proces din viața noastră este din ce în ce mai aproape. Trăim într-o lume în continuă mișcare și ne dorim să nu pierdem mai mult timp decât este necesar. Directorul de invotație Geri Hebberd din cadrul Asda spune că  “membrii echipei știu cât de presați de timp sunt unii clienți, așa că întotdeauna și-au dorit să facă lucrurile mai rapide și mai sigure pentru aceștia atunci când aleg să cumpere de la ei”.

Articol de Victoria Nănău

 

ARTICOLE RECOMANDATE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole populare

Comentarii recente