HomeTechnologySony și Honda își vor dezvălui noul vehicul electric care va concura...

Sony și Honda își vor dezvălui noul vehicul electric care va concura cu Tesla

Primul lor vehicul electric ar putea fi lansat cu  PlayStation 5 integrat.

Giganții industriali japonezi Sony și Honda și-au unit în mod oficial forțele la începutul acestui an pentru a concura cu Tesla în spațiul vehiculelor electrice (EV). Efortul de colaborare va fi dezvăluit pentru prima dată la CES 2023, programat să aibă loc la Las Vegas, a raportat The Verge.

Trecerea automobilelor de la motoare cu ardere internă la cele electrice a adus o altă revoluție, una în care mașina nu este doar un mijloc de mobilitate, ci și de divertisment. Priviți orice vehicul electric care urmează să fie lansat pe piață și veți găsi un afișaj gigant în centru care vă poate ajuta la navigare și vă poate oferi conținut.

Nici măcar Technoking-ul Elon Musk nu își poate ascunde entuziasmul când Tesla adaugă noi jocuri mașinilor sale. La începutul acestui an, compania a dezvăluit că urmărește să-și facă sistemul de infotainment compatibil cu jocurile Steam, iar procesoarele mai noi ar crește performanța sistemului pentru a rivaliza cu cea a PlayStation 5.

Deși comentariile lui Musk nu au fost cu siguranță inspirația pentru Honda și Sony pentru a-și da mâna și a dezvolta un vehicul electric, rolurile celor două companii sunt destul de clare de la început. Honda își va oferi expertiza tehnică pentru a construi o mașină electrică de înaltă calitate, în timp ce Sony are experiența în a oferi divertisment oamenilor. De data aceasta va fi în mișcare în interiorul unei mașini.

Izumi Kawanishi, președintele Sony Honda Mobility, compania de colaborare, a declarat pentru The Financial Times că, la nivel tehnic, Sony ar putea chiar să integreze PlayStation 5 în interiorul mașinii. În schimb, compania va merge mai departe și va oferi pasagerilor divertisment complet, unde consumul de conținut se poate întâmpla pe roți.

Giganții tehnologiei sunt conștienți de faptul că pentru ca experiența să fie completă, mașina trebuie să devină un spațiu în care nu trebuie doar să conduci dar și să lucreazi și să ai acces la tehnologia de conducere autonomă.

Honda profită, de asemenea, de expertiza Sony în domeniul senzorilor pentru a-și dezvolta tehnologia de conducere autonomă, care face parte din viitorul automobilului. Colaborarea urmărește în mod clar să preia dominația Tesla pe piața vehiculelor electrice și vrea să concureze cu o funcție de conducere autonomă din ofertele sale.

Chiar dacă Full Self Driving (FSD) de la Tesla rulează în versiunea sa beta în peste 160.000 de mașini, este departe de a fi perfect, iar eforturile altor producători de mașini din acest domeniu sunt, de asemenea, slăbite, a spus The Verge în raportul său.

Sony ne-a oferit o privire asupra ofertelor sale la CES de anul trecut, iar evenimentul viitor s-ar putea să nu prezinte o mașină foarte diferită de ceea ce am văzut mai devreme. Cu toate acestea, Sony Honda Mobility urmărește să lanseze primul său EV abia în 2025 și poate viza upgrade-uri mai ambițioase pentru a  concura cu Tesla și alți producători de vehicule electrice.

 

Articol de Răzvan Lupu

ARTICOLE RECOMANDATE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole populare

Comentarii recente