HomeTechnologyTelefoanele se încarcă acum cu 50% în doar 5 minute

Telefoanele se încarcă acum cu 50% în doar 5 minute

În data de 1 Martie 2022 liderul industriei în circuite integrate de putere cu nitrură de galiu (GaN), a anunțat că tehnologia sa GaNFast a fost selectată pentru a oferi o soluție de încărcare rapidă de top pentru seria de smartphone-uri Realme GT Neo 3, care a fost lansată la nivel mondial săptămâna aceasta la MWC 2022 din Barcelona. Noul încărcător de 150 W furnizat cu GT Neo 3 este cel mai puternic membru al noii categorii de încărcătoare ultra-rapide pentru smartphone-uri ce folosește circuitele integrate de putere GaNFast.

Alimentat de un cip Dimensity 8100, Realme GT Neo 3 are până la 150 W UltraDart Charging Architecture (UDCA), cea mai rapidă și mai puternică soluție de încărcare comercială din industrie. Managementul avansat al căldurii și protecția bateriei asigură o funcționare de lungă durată.

Disponibilitatea unui încărcător de 150 W, construit în jurul circuitelor integrate de putere Navitas GaNFast permite utilizatorilor să valorifice această tehnologie prin încărcarea bateriei de 4.500 mAh a telefonului de la 1 la 50% în doar 5 minute. La doar 58 x 58 x 30 mm (101 cc), încărcătorul atinge o densitate de putere incredibilă de 1,5 W/cc.

GaN este o tehnologie de semiconductor de ultimă generație care rulează de până la 20 de ori mai rapid decât cipurile de siliciu vechi. Circuitele integrate de putere GaN brevetate de Navitas oferă o încărcare de până la 3 ori mai rapidă la jumătate din dimensiune și greutate și cu economii de energie de până la 40% în comparație cu opțiunile anterioare.

Înființată de Sky Li în 2018, Realme este a șasea cea mai mare companie de smartphone-uri din lume și a devenit unul dintre cei mai buni 5 jucători în domeniu, din 30 de piețe la nivel global în doar trei ani.

„Tehnologia noastră de încărcare super flash oferă cea mai rapidă soluție de încărcare a smartphone-urilor din lume, oferind utilizatorilor noului realme GT Neo 3 flexibilitatea și confortul de a-și încărca complet telefoanele în cel mai scurt timp posibil. Circuitele integrate cu nitrură de galiu au fost fundamentale pentru a oferi această schimbare de performanță, menținând în același timp greutatea încărcătorului și factorul de formă cât mai scăzute posibil”, a declarat Madhav Sheth, vicepreședinte Realme.

Tot în aceeași direcție, Oppo și-a dezvoltat propriul motor de sănătate a bateriei (BHE) și l-a integrat în sistemul de încărcare flash SuperVOOC ultra-rapid de 150 W, care permite bateriei să mențină 80% din capacitatea sa inițială după până la 1.600 de cicluri de încărcare, dublu față de standardul actual al industriei.

BHE folosește două pompe de încărcare care pot suporta încărcare de până la 20 V/7,5 A a unei baterii de 4500 mAh de la 1% la 50% în 5 minute și până la 100% în 15 minute. Algoritmul Smart Battery Health poate urmări potențialul electric în timp real pe electrozii negativi din interiorul bateriei.

Încărcarea de 240 W este realizată cu cinci măsuri de protecție precum și cu un cip de control inteligent special personalizat care controlează tensiunea, curentul și temperatura pentru a oferi o soluție de încărcare sigură.

„Pe măsură ce știința încărcării continuă să se dezvolte într-un ritm din ce în ce mai mare, așteptările utilizatorilor răspund în consecință. De la lansarea VOOC flash charge în 2014, OPPO a acordat prioritate experienței generale de încărcare, conducând în același timp dezvoltarea tehnologiilor de încărcare flash. Vom continua să depășim limitele tehnologiilor de încărcare flash de mare putere, abordând în mod activ problemele emergente, cum ar fi deteriorarea sănătății bateriei și oferind utilizatorilor soluții de încărcare sigure, eficiente, inteligente și rapide”, a spus Jeff Zhang cercetător în domeniul tehnologiei de încărcare la Oppo.

Telefoanele inteligente reprezintă pentru mulți dintre noi revelația acestor ultimi ani. Dispozitive din ce în ce mai mici țin în cele câteva sute de grame pe care le cântăresc de la agende și carduri până la afaceri și vieți personale. În era tehnologiei, când timpul este fără doar și poate una dintre cele mai valoroase resurse de care dispunem, industria aceasta reușește să eficientizeze un proces ce ne putea ține pe loc, legați de un cablu și o priza, cu orele în trecut. Viața în sine este pusă pe repede înainte, de ce să nu fie și telefoanele?

 

Articol de Larisa Ivan

ARTICOLE RECOMANDATE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole populare

Comentarii recente