HomeTechnologyUrmărește-ți amintirile în 3D, noul startup VR face acum acest lucru posibil

Urmărește-ți amintirile în 3D, noul startup VR face acum acest lucru posibil

Smartphone-urile noastre colectează o mulțime de date care pot crea amintiri destul de convingătoare. Acum, un nou startup de realitate virtuală numit Wist introduce o nouă caracteristică care vă permite să redați acele amintiri în 3D exact acolo unde le-ați înregistrat.

Compania a lansat o demonstrație video în care un utilizator activează funcția în camera lui de zi pentru a vedea un bărbat care se joacă cu un bebeluș suprapus pe o canapea pe care probabil a stat odată.

Tehnologia este impresionantă și s-a dezvoltat într-un timp indelungat.

„În timpul capturii, salvăm informații despre culoare, adâncime, poziția dispozitivului, sunet și scenă”, a declarat cofondatorul Wist, Andrew McHugh, pentru Freethink în octombrie 2022.

„Adâncimea este capturată folosind senzorii LiDAR de pe modelele iPhone și iPad-uri Pro” a adăugat el.

„Fotografiile și videoclipurile acționează ca ancore de memorie, permițându-ne să călătorim înapoi la acele momente și la momentele din jurul ancorei. Ele sunt grozav de privit, dar nu îți oferă aceeași experiență ca si cum ai fi acolo din nou”, a explicat el într-o postare Medium.

Ne aflăm într-un moment frumos al cronologiei în care tehnologia de captare 3D este încorporată în telefoanele consumatorilor prin noi senzori și software. Tehnologia este timpurie, dar este disponibilă”, a mai spus el.

Combinația corectă a acestei noi tehnologii ne poate permite să surprindem amintiri captivante: momente spațiale în timp în care puteți reveni. Cu designul și ingineria potrivite pot face acest lucru la fel de ușor ca și captura unui videoclip.”

McHugh compară noua tehnologie cu una magică: gânditorul lui Harry Potter. Aceasta este o oglindă care permite oamenilor să-și retrăiască amintirile sau chiar să privească amintirile altora.

Wist face același lucru, dând viață unor videoclipuri în culori vii înregistrate și experimentate cu mult timp în urmă. Poate permite multe momente frumoase, cum ar fi un părinte care retrăiește primii pași ai copilului sau sărbători și zile de naștere care au fost ratate.

Procedând astfel, tehnologia le-ar putea permite oamenilor să se înțeleagă mai bine unii pe alții și trecutul lor individual și să se asigure că nimeni nu trebuie să rateze un moment special atâta timp cât cineva este în preajmă pentru a-l înregistra.

S-a raportat recent despre o cască VR care vă permite să simțiți un sărut. Nu putem să nu ne întrebăm dacă cele două tehnologii ar fi combinate: ar putea oamenii să-și simtă cu adevărat amintirile? Numai timpul va spune.

 

Articol de Răzvan Lupu

ARTICOLE RECOMANDATE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole populare

Comentarii recente