HomeLifestyle3 lucruri pe care le poți face astăzi ca să te simți...

3 lucruri pe care le poți face astăzi ca să te simți mai împlinit

Să duci o viață împlinită înseamnă să-ți urmărești visele, să ai curajul să faci ceea ce ți se pare cel mai important și să te simți „întreg”, sub presiunea normelor sociale.

Potrivit celor mai recente cercetări științifice, există trei lucruri pe care le poți face oricând și care să-ți ofere un puternic sentiment de împlinire.

  1. Exersează practica recunoștinței.

Beneficiile exersării recunoștinței sunt aproape nelimitate. Cei care își fac timp în mod regulat să observe și să reflecteze asupra lucrurilor pentru care sunt recunoscători, experimentează mai multe emoții pozitive, dorm mai bine, și chiar au un sistem imunitar mai puternic. Iar recunoștința nu trebuie rezervată doar pentru ocazii importante: sigur, s-ar putea să-ți exprimi recunoştinţa după ce ai primit o promovare la serviciu, dar poți fi recunoscător și pentru ceva simplu, ca de exemplu. o bucată de plăcintă delicioasă. Acordă-ți câteva minute seara și notează-ți 5 motive de recunoștință, pentru ziua care a trecut.

Totodată, relațiile noastre cu ceilalți constituie cel mai important factor determinant al fericirii noastre, așa că încearcă să te gândești și la alți oameni în timp ce-ți construiești recunoștința. Ai putea să scrii o scrisoare de mulțumire cuiva care a avut un impact asupra ta și căruia nu i-ai mulțumit niciodată. De asemenea, poți să împărtășești momentele de recunoștință ale zilei, în jurul mesei, alături de familie sau prietenii foarte apropiați.

2.  Recapătă-ți pofta de viață.

Deși pofta de viață se referă la energie, nu este vorba despre cantitate. Este vorba despre ceea ce îți umple sufletul și te reîncarcă, înseamnă abordarea vieții cu entuziasm, ca pe o aventură.

Pentru a-ți spori pofta de viață, gândește-te pur și simplu la ce te motivează. Ce obiective vrei să urmărești? Ce îți place cel mai mult să faci? Ce te face să simți că ești plin de energie? Care sunt lucrurile sau oamenii care dau sens vieții tale? Iată câteva sugestii de care să ții cont ca să-ți crești pofta de viață:

  •  Ai grijă de corpul tău și cultivă optimismul.

Mănâncă sănătos, dormi bine, hidratează-te și gândește optimist. Toate acestea stimulează entuziasmul și bucuria de a trăi.

  •  Socializează.

Încearcă să petreci timp cu prietenii dragi, să cultivi relațiile la locul de muncă sau să participi la activități de grup care să-ți stimuleze entuziasmul.

  • Petrece timp în natură.

A fi în preajma unei zone verzi ne face și să fim mai plini de entuziasm. Conform ultimelor cercetători, pur și simplu a fi în natură – cu sau fără exerciții fizice – ne face să ne simțim mai energici.

3.  Preia controlul asupra comportamentelor tale prin alinierea ego-ului.

A acționa mai degrabă în conformitate cu gândurile decât cu impulsurile noastre este cheia pentru a rămâne fideli valorilor care ne vor conduce la împlinire. Atunci când te confrunți cu o decizie importantă, caută să abordezi problema dintr-o perspectivă mai aliniată la ego. Întreabă-te dacă decizia ta este aliniată cu valorile tale? Dacă da, atunci mergi mai departe. Însă dacă reprezintă altceva – poate o așteptare a ceea ce „ar trebui” să faci sau o tendință impulsivă – atunci probabil că este mai bine să alegi un alt curs de acțiune.

Să fii recunoscător pentru lucrurile pe care le ai, să cultivi o perspectivă plină de veselie asupra vieții și să fii aliniat cu adevăratul tău sine (adică, aliniat cu ego-ul) sunt cele trei moduri de a cultiva împlinirea și satisfacția vieții, pe care le poți practica oricând, în timpul zilei.

Articol de Cristina Zarioiu

ARTICOLE RECOMANDATE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole populare

Comentarii recente