HomeHealthAlergiile la arahide pot fi tratate cu medicamente pe bază de ARNm

Alergiile la arahide pot fi tratate cu medicamente pe bază de ARNm

Mai multe studii pe șoareci au arătat că tratamentul cu nanoparticule a reușit să îmbunătățească toleranța la arahide a animalului.

Aproape trei milioane de americani sunt alergici la alune și nuci şi aproximativ unul din cincizeci de copii suferă de alergii la arahide, care uneori pot duce la o reacție imunitară fatală.

Cercetătorii de la Universitatea din California, Los Angeles (UCLA) dezvoltă primul medicament pe bază de ARNm pentru tratarea alergiilor la arahide. Tratamentul a fost inspirat de modul în care funcționează vaccinurile COVID-19 pe bază de ARNm.

Din câte ştim, ARNm nu a fost niciodată folosit pentru o boală alergică. Am demonstrat că platforma noastră poate funcționa pentru a calma alergiile la arahide și credem că poate face același lucru pentru alți alergeni, din alimente și medicamente, precum și pentru afecțiunile autoimune”, a spus dr. André Nel, colaborator al lucrării într-un comunicat.

Pentru acest tratament, ei au livrat ARNm la ficat în interiorul unei nanoparticule, unde a vizat anumite celule pentru a tolera proteinele de arahide.

Nanoparticulele au fost testate pe șoareci, ceea ce a demonstrat că medicamentul nu numai că a inversat alergiile la arahide, dar a prevenit și dezvoltarea unor afecțiuni severe.

Mai multe studii pe șoareci au arătat că tratamentul cu nanoparticule a reușit să îmbunătățească toleranța la arahide a animalului.

Potrivit autorilor, cu mai multe studii de laborator, tratamentul cu nanoparticule ar putea fi gata pentru studiile clinice în termen de trei ani. În plus, echipa intenționează să investigheze dacă aceste nanoparticule ar putea fi utilizate pentru a trata diabetul de tip 1. În prezent, există un singur tratament aprobat iar dacă acest nou tratament devine realitate, ar putea fi un progres semnificativ în tratamentul alergiilor la arahide în viitorul apropiat.

Descoperirile au fost raportate în jurnalul ACS Nano.

 

Articol de Răzvan Lupu

 

ARTICOLE RECOMANDATE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole populare

Comentarii recente