HomeHealthVaccinurile pentru cancer și alte boli ar putea fi gata până în...

Vaccinurile pentru cancer și alte boli ar putea fi gata până în 2030, pandemia a accelerat procesul acestor tratamente

O companie farmaceutică a anunțat că vaccinurile pentru cancer, boli cardiovasculare și autoimune și alte afecțiuni ar putea fi gata până în 2030, potrivit unui articol publicat de The Guardian.

Dr. Paul Burton, directorul medical al companiei farmaceutice Moderna, a declarat pentru UN post de știri că compania sa va putea oferi astfel de opțiuni pentru „tot felul de zone ale bolii” în doar cinci ani.

Vom avea acel vaccin extrem de eficient care va salva multe sute de mii, dacă nu milioane de vieți. Cred că vom putea oferi oamenilor din întreaga lume vaccinuri personalizate împotriva cancerului şi împotriva mai multor tipuri diferite de tumori”, a spus Burton.

El a mai spus că terapiile cu ARNm ar putea oferi o soluție pentru bolile rare pentru care în prezent nu există terapii disponibile.

Cred că vom avea terapii bazate pe ARNm pentru boli rare care anterior nu erau medicamentoase și cred că peste 10 ani, ne vom apropia de o lume în care puteți identifica cu adevărat cauza genetică a unei boli și cu o relativă simplitate, puteţi merge să o editați și să oreparați folosind tehnologia bazată pe ARNm”, a adăugat Burton.

Burton atribuie succesul acestor noi tratamente parțial COVID-19.

Cred că a fost un ordin de mărime cu care pandemia a accelerat această tehnologie. Ne-a permis, de asemenea, să extindem producția, așa că ne-am adaptat foarte repede la a produce cantități mari de vaccin”, a explicat omul de știință.

Alți experți sunt de acord cu Burton.

A existat o accelerare masivă, nu doar a tehnologiilor tradiționale de vaccinare, ci și a celor noi care nu au fost luate anterior prin licență. Cu siguranță, ARNm se încadrează în această categorie, la fel ca și vaccinul nostru”, a spus dr. Filip Dubovsky, președinte de cercetare și dezvoltare la Novavax.

Fără îndoială că există mult mai mult interes pentru vaccinuri. Întrebarea cu adevărat mare este, ce se întâmplă de aici?” a declarat profesorul Andrew Pollard, director al Oxford Vaccine Group și președinte al Comitetului mixt pentru vaccinare și imunizare din Marea Britanie (JCVI).

În februarie, U.S. Food and Drug Administration a acordat Moderna denumirea de terapie inovatoare a vaccinului personalizat împotriva cancerului, ceea ce înseamnă că revizuirea sa de reglementare va fi accelerată.

 

Articol de Răzvan Lupu

ARTICOLE RECOMANDATE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole populare

Comentarii recente