HomeHealthModerna și Merck dezvăluie rezultate promițătoare din studiile lor de vaccin împotriva...

Moderna și Merck dezvăluie rezultate promițătoare din studiile lor de vaccin împotriva cancerului

O combinație dintre două tratamente a făcut ca riscul de recidivă sau deces să scada cu 44% la pacienții cu melanom în stadiul III/IV.

Moderna și Merck au anunțat câteva rezultate foarte pozitive din studiile lor cu un vaccin împotriva cancerului potrivit unui comunicat de presă. Este un vaccin investigațional personalizat împotriva cancerului ARNm în combinație cu KEYTRUDA, terapia Merck anti-PD-1.

Rezultatele de astăzi sunt extrem de încurajatoare pentru domeniul tratamentului cancerului. ARNm a fost transformator pentru COVID-19, iar acum pentru prima dată am demonstrat potențialul ARNm de a avea un impact asupra rezultatelor într-un studiu clinic randomizat în melanom”, a declarat Stéphane Bancel, Chief Executive Officer Moderna.

Vom începe studii suplimentare în melanom și alte forme de cancer cu scopul de a oferi pacienților tratamente cu adevărat individualizate pentru cancer. Așteptăm cu nerăbdare să publicăm setul complet de date și să împărtășim rezultatele la o viitoare conferință medicală oncologică.”a adăugat el.

Aceste constatări pozitive reprezintă o piatră de hotar importantă în colaborarea noastră cu Moderna”, a spus dr. Dean Y. Li, președinte, Merck Research Laboratories.

În ultimii șase ani, echipele noastre au lucrat strâns împreună, combinând expertizele noastre cu accent pe îmbunătățirea rezultatelor pentru pacienții cu cancer. Așteptăm cu nerăbdare să avansăm acest program în următoarea fază de dezvoltare” a adăugat el.

„Rezultatele acestui studiu randomizat de fază 2b sunt importante pentru domeniu. Aceste date oferă primele dovezi că putem îmbunătăți ratele de supraviețuire fără recidivă obținute prin blocarea PD-1 în melanomul cu risc ridicat. Aceste constatări oferă, de asemenea, prima dovadă randomizată că o abordare personalizată cu neoantigen poate fi benefică în melanom”, a declarat Jeffrey S. Weber, MD, PhD, cercetător principal al studiului și director adjunct al Centrului de Cancer Perlmutter de la NYU Langone. Dr. Weber este consultant plătit pentru Merck și Moderna.

Noile descoperiri din acest studiu au fost în concordanță cu cele raportate anterior într-un studiu clinic de fază 1. Profilul de siguranță al KEYTRUDA a fost în concordanță cu cel observat în studiile raportate anterior și chiar a evidențiat o scădere a efectelor secundare.

Evenimentele adverse grave legate de tratament au fost observate la doar 14,4% dintre pacienții cărora li s-a administrat varianta combinată a vaccinurilor, ARNm și KEYTRUDA, comparativ cu 10% cu KEYTRUDA singur.

Companiile intenționează acum să inițieze un studiu de fază 3 la pacienții cu melanom în 2023, odată ce va fi aprobat de autoritățile de reglementare.

Vaccinurile personalizate împotriva cancerului funcționează prin pregătirea sistemului imunitar, astfel încât un pacient să poată genera un răspuns antitumoral personalizat specific semnăturii mutației tumorale. Vaccinul Moderna și Merck este conceput pentru a stimula un răspuns imun prin generarea de răspunsuri specifice celulelor T bazate pe semnătura mutațională unică a tumorii unui pacient.

Vaccinul a fost combinat cu KEYTRUDA, o imunoterapie care funcționează prin creșterea capacității sistemului imunitar al organismului de a ajuta la detectarea și combaterea celulelor tumorale. Această combinație de tratamente poate îmbunătăți distrugerea mediată de celulele T a celulelor tumorale.

 

Articol de Răzvan Lupu

 

ARTICOLE RECOMANDATE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole populare

Comentarii recente