HomeHealthModerna dezvoltă un vaccin 3 în 1

Moderna dezvoltă un vaccin 3 în 1

Compania Moderna a câștigat recent multă atenție prin intermediul ultimului proiect anunțat: un vaccin 3 în 1 împotriva Covid, a virusului respirator sincțial (VRS) și gripei. Moderna lucrează la un vaccin antigripal pe bază de ARN mesager încă din luna iulie, când a lansat un studiu de fază 1.

Vineri, compania a publicat rezultate intermediare din acel studiu care arată că vaccinul a fost la fel de eficient ca vaccinurile comune împotriva gripei deja existente pe piață. Investitorii nu au fost impresionați de știri, iar acțiunile au scăzut cu aproape 14% până la ora 9:30 – dar directorii declară că acesta ar fi un prim pas către un vaccin „pan-respirator”, despre care CEO-ul Stéphane Bancel a spus că ar putea fi „mult mai mare decât piața gripei” într-o lume post-pandemică.

”Oamenii sunt neîncrezători în guverne și îngrijorați că șansa ca aceștia să primească un rapel anual împotriva Covid și unul împotriva gripei va fi o problemă majoră”, a spus directorul executiv Stéphane Bancel într-un apel către investitori vineri dimineață. „Când vorbim despre combinație, aceasta este piesa de care oamenii sunt atât de încântați”.

Moderna a lansat cea de-a doua fază a procesului în noiembrie, cu rezultate intermediare așteptate în următoarele câteva luni. Compania se așteaptă să lanseze a treia fază anul viitor.

Reprezentanții companiei americane au mai declarat că iau în calcul modificarea vaccinului antigripal pentru a ține seamă de diferențele regionale ale tulpinilor. Președintele Stephen Hoge a declarat faptul că aceștia și-au demonstrat deja capacitatea tehnologiei ARN mesager după ce au realizat acest lucru odată cu dezvoltarea vaccinului împotriva Covid-19. Moderna proiectează un amplificator specific pentru varianta omicron a coronavirusului ce ar putea fi gata pentru autorizare în martie 2022.

Traducere și adaptare: Izabela Constantin

ARTICOLE RECOMANDATE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole populare

Comentarii recente