HomeHealthOamenii de știință construiesc pești artificiali alimentați de celule ale inimii umane

Oamenii de știință construiesc pești artificiali alimentați de celule ale inimii umane

Experimentul, marchează un pas plin de speranță în progresul tratamentelor cardiace, cum ar fi stimulatoarele cardiace.

Oamenii de știință de la Universitatea Harvard au conceput un pește artificial care este alimentat de celulele unei inimi umane, un proiect inovator care a adus speranțe ȋn viitorul cercetării cardiace.

Echipa oamenilor de știință de la Harvard, în colaborare cu Universitatea Emory, a construit „peștele biohibrid” folosind hârtie, plastic, gelatină și două benzi de celule vii din mușchiului inimii, ale căror contracții mişcă coada peștelui și îi permite să înoate.

Echipa de cercetare și-a publicat concluziile în revista Science iar videoclipul publicat de Școala de Inginerie și Științe Aplicate de la Harvard pe Twitter arată un mic pește robot care se mișcă timp de aproximativ 20 de secunde.

Studiul marchează un pas plin de speranță în progresul tratamentelor cardiace, cum ar fi stimulatoarele cardiace.

încercăm să stăpânim meșteșugul utilizării celulelor vii ca substrat de inginerie”, a declarat Kit Parker, unul dintre autorii studiului.

„Inima este extrem de complexă și nu este suficient să imităm anatomia”, a adăugat Parker, Profesor la Seas.

Trebuie să recreați biofizica pentru a avea comportamentul robust necesar ȋn construirea de inimi proiectate pentru copiii născuți cu inimi malformate.” a adăugat el.

Anterior, Parker a menţionat că la început oamenii de știință nu erau siguri cât timp va funcționa peștele artificial, dar acesta a înotat mai mult de 100 de zile.

Prin replicarea biofizicii inimii în acest pește, am activat diferite procese în cadrul acestor celule, care sunt concepute pentru a le ajuta să se susțină singure. Sperăm că în următorul nostru efort, vom menține aceste celule și aceste țesuturi în viață mult mai mult de patru luni și jumătate.” a spus el.

Celulele musculare din experiment s-au întărit cu exercițiul fizic, un indiciu pozitiv că acest lucru ar putea fi implementat în tratarea insuficienței cardiace.

Parker a făcut, de asemenea, anterior parte dintr-o echipă de la Harvard, care în 2016 a construit un robot alimentat de celule ale inimii unui șobolan care s-a contractat atunci când au fost expuse la lumină.

Am învățat ceea ce trebuia să învățăm, am adaptat invențiile la eforturile noastre actuale de a înțelege boala pediatrică și acum încercăm să construim un model mai complex al unui organism marin tridimensional folosind celule cardiace umane și biofizica cardiacă umană.” a spus Parker.

 

Articol de Răzvan Lupu

 

ARTICOLE RECOMANDATE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole populare

Comentarii recente