HomeGourmetPepsi lansează o nouă băutură infuzată cu azot

Pepsi lansează o nouă băutură infuzată cu azot

Una dintre caracteristicile cele mai apreciate ale băuturilor răcoritoare este efervescența, o trăsătură îndrăgită de majoritatea consumatorilor. Acestea nu ar fi mai mult decât o băutură îndulcită și aromatizată fără dioxidul de carbon (CO2). Dioxidul de carbon este un gaz incolor, inodor și insipid, adăugat adesea în băuturi în timpul procesului de îmbuteliere pentru a da un efect spumant. Dioxidul de carbon este foarte solubil în apă, de fapt, este cel mai solubil dintre gazele comune, netoxice, această trăsătură popularizându-l în rândul băuturilor răcoritoare.

Dioxidul de carbon face literalmente o pereche imbatabilă cu cele mai comune băuturi răcoritoare. Poate însă acesta să fie înlocuit de alte gaze? Azotul ne dă răspunsul la această întrebare. Acesta este deja un gaz comun – dacă nu tipic – adăugat adesea în bere, pe care îl aduce acum și Pepsi în băuturile sale.

Pepsi Cola este o categorie de băutură care există de peste un secol. Deși a avut partea sa de inovație în materie de arome și ambalaje, un lucru a rămas același de la începuturi – bulele. Pepsi își asumă cel mai ambițios pas de până acum, reimaginând experiența  cola cu o inovație măreață- Nitro Pepsi. Nitro Pepsi este „prima cola infuzată cu azot” care se anunță cremoasă, plăcuta și cu o cascadă fascinantă de bule minuscule acoperite de spumă, conform producătorilor.

Desigur, prima întrebare care răsare este „De ce aș vrea să beau o cola cu azot?” iar răspunsul nu întârzie să apară: deoarece azotul este de aproximativ 50 de ori mai puțin solubil decât CO2. Așadar, atunci când azotul gazos este infuzat într-o băutură, acesta iese rapid din soluție, formând bule mai mici.

Fiecare cutie de Nitro Pepsi va fi echipată cu un „widget cu azot”, o capsulă prezentă în interiorul dozei, popularizată de către berea Guinness. Este pentru prima dată când această tehnologie, des întâlnită în produsele de bere și cafea, este aplicată categoriei de cola și ajută astfel la obținerea unei texturi cu totul diferite. Nu arată și nu are gustul unui suc tradițional, ne asigură Pepsi.

Pentru o experiență completă ne sunt recomandați câțiva pași simpli, ușor de urmat, care ne vor ajuta să ne bucurăm mai mult de această băutură:

  • Se servește rece, ideal fără gheață
  • Se toarnă complet într-un pahar înalt
  • Se savurează direct din pahar (mai degrabă decât printr-un pai), permițând existența peliculei spumoase.

În timp ce băuturile acidulate au fost o alegere populară pentru atât de mulți consumatori în ultimul secol, unii oameni încă menționează carbonatarea puternică ca o barieră pentru a savura o cola rece. Având în vedere acest lucru, s-a dorit dezvoltarea unei noi experienţe în jurul bulelor, a declarat Todd Kaplan, VP Marketing – Pepsi.

Deși Pepsi a anunțat că Nitro Pepsi va ajunge în martie pe rafturile magazinelor în două sortimente diferite: Draft Cola și Vanilla Draft Cola, producătorii și-au anunțat intenția de a folosi această tehnologie nitro încă din 2019, de atunci perfecționând-o necontenit.

Cu toate că infuzia cu azot este în mod comun asociată băuturilor răcoritoare, există un potenţial enorm pentru acest trend, putând fi aplicată și pentru ceaiuri, vinuri și cocktailuri. Data de 28 Martie 2022 vine astfel cu cel mai inovator pas făcut în această industrie de la introducerea sortimentelor dietetice și până în prezent, iar astfel sperăm că așteptarea să fie bine meritată iar lansarea să aducă ceea ce lipsea sortimentelor clasice.

 

Articol de Larisa Ivan

ARTICOLE RECOMANDATE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole populare

Comentarii recente