HomeHealthPfizer și BioNTech încep un studiu clinic pentru un vaccin specific variantei...

Pfizer și BioNTech încep un studiu clinic pentru un vaccin specific variantei Omicron

Pfizer și BioNTech anunță astăzi, 25 ianuarie 2022, că vor începe un nou studiu clinic, pentru a dezvolta un vaccin împotriva Covid-19 ce se adresează variantei Omicron.

Pfizer-BioNTech vor evalua siguranța, tolerabilitatea și nivelul răspunsului imun, atât ca vaccin administrat individual, dar și sub forma de doză booster pentru vaccinul deja pe piață, la 1.420 de adulți sănătoși, cu vărste cuprinse între 18 și 55 de ani.

“În timp ce cercetările actuale și datele din lumea reală arată că rapelurile continuă să ofere un nivel ridicat de protecție împotriva bolii grave și a spitalizării cu Omicron, recunoaștem necesitatea de a fi pregătiți în cazul în care această protecție scade în timp dar și potențiala nevoie de a ajuta la protecția împotriva Omicron și a variantelor din viitor”, a declarat în comunicat Kathrin Jansen, vicepreședinte senior și șef al departamentului de cercetare și dezvoltare a vaccinurilor de la Pfizer.

Cercetarea prezintă 3 grupe de studiu:

(1) În prima cohortă, participanții au primit deja două doze de vaccin Pfizer pentru Covid-19 cu cel puțin 90-180 de zile înainte de studiul în cauză, urmând să mai primească una sau două, în funcție de brațul de studiu, specific dezvoltat pentru varianta Omicron.
(2) În cea de-a doua cohortă, participanții au primit deja trei doze de vaccin Pfizer pentru Covid-19, cu cel puțin 90-180 de zile înainte de studiul în cauză, urmând să primească, fie a) încă o doză din vaccinul actual pentru covid Pfizer sau b) o doză din noul vaccin dezvoltat pentru varianta Omicron.
(3) În cea de-a treia cohortă, participanții nu au primit nicio doză de vaccin împotriva Covid-19 și vor primi trei doze de vaccin special dezvoltate pentru varianta Omicron.
Ca și celelalte vaccinuri, vaccinul pentru Omicron va fi administrat sub forma unei doze de 30 de miligrame.
Companiile subliniază faptul că cei ce au primit dozele booster ale actualului vaccin Pfizer rămân protejați în fața variantei Omicron, în special împotriva spitalizării sau a dezvoltării unei variante severe de boală. Însă, acest lucru nu înseamnă ca nu trebuie să ne pregătim în mod special, pentru Omicron.
Albert Bourla, CEO Pfizer, anunță că vaccinul pentru varianta Omicron va fi finalizat până în Martie, 2022.
Articol de Victoria Nănău

  • https://edition.cnn.com/2022/01/25/health/pfizer-biontech-omicron-vaccine-trial/index.html

 

ARTICOLE RECOMANDATE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole populare

Comentarii recente