HomeGourmetO nouă alternativă vegană pentru somon

O nouă alternativă vegană pentru somon

Un start-up israelian susține că a produs un file de somon realizat în întregime din proteine ​​leguminoase și extracte de alge, fiind primul care imită aspectul, gustul și textura peștelui real.

Plantish a anunțat lansarea noii invenții săptămâna aceasta, spunând că a dezvoltat un sistem de imprimare 3D care să permită crearea unor alternative de pește pe bază de plante cu un cost redus.

Compania are sediul în Rehovot și spune că a făcut un file de somon complet vegan, dezosat, cu aceeași valoare nutritivă ca și peștele real, care este bogat în proteine, acizi grași omega 3 și omega 6 și vitamine B – dar fără mercur , antibiotice, hormoni, microplastice sau alte toxine ce se găsesc adesea în speciile de pește oceanic sau de acvacultură.

În prezent se pot găsi cu ușurință alternative de burgeri pe bază de plante (sau mulți alți înlocuitori de carne) în magazinele alimentare sau în restaurante. Fructele de mare vegane însă nu cunosc aceeași varietate. În comparație cu categoria cărnii pe bază de plante, categoria fructelor de mare pe bază de plante este semnificativ mai mică, iar Institutul Good Food a numit spațiul pentru fructe de mare pe bază de plante „spațiu alb”. În plus, multe alternative ale fructelor de mare vin sub formă tocată, mai degrabă decât un file tăiat întreg.

„Folosirea proteinelor vegetale potrivite pentru a obține firele fibroase menite să reproducă textura complexă a mușchilor animalelor este cheia pentru a reuși să capteze experiența consumului de somon, iar acest lucru realizat la scară înaltă va ajunge un substitut potrivit al peștelui pentru serviciile alimentare, restaurante, și comerț”, au declarant reprezentanții Plantish. Aceștia au spus și că noul produs se poate găti în exact aceeași manieră ca peștele real, imitând aproape la perfecțiune experiența consumului de somon.

Ofek Ron, fostul director general al organizației israeliene Vegan Friendly, care este acum CEO al Plantish a spus în aeeași declarație a companiei că misiunea Plantish a fost profund semnificativă pentru echipa fondatoare. „Existăm pentru a salva oceanele și a elimina nevoia de a consuma animale marine, oferind opțiuni de pește mai durabile, mai hrănitoare și mai delicioase.”

Deși au stărnit atenția multor persoane cu noua invenție, compania a spus că plănuiește lansarea oficială a produsului în 2024. Până atunci, Plantish va executa ferestre pop-up pentru degustare care sunt programate să înceapă spre sfârșitul anului acesta.

 

Imagine: Plantish

Articol de Izabela Constantin

ARTICOLE RECOMANDATE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole populare

Comentarii recente