HomeHealthPostul intermitent ar putea determina vindecarea diabetului de tip 2

Postul intermitent ar putea determina vindecarea diabetului de tip 2

Persoanele cu diabet zaharat care urmăresc un regim alimentar de tip post intermitent ar putea să nu mai aibă nevoie de medicamente, potrivit unui nou studiu.

Potrivit unui nou studiu de cercetare, pacienții au obținut o remisiune completă a diabetului după o schimbare în perioadele de mese. Remisiunea completă a diabetului este definită ca un nivel al HbA1c (glicemia medie) mai mic de 6,5% la cel puțin un an după întreruperea tratamentului pentru diabet. Detaliile au fost publicate pe 14 decembrie în Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism al Societății Endocrine.

În ultimii ani, dietele de post intermitent au devenit populare ca metodă eficientă de slăbire. Studiile au descoperit, de asemenea, că aceste diete pot ajuta la combaterea inflamației și pot duce la o viață mai lungă și mai sănătoasă. Cu postul intermitent, mănânci doar într-o anumită fereastră de timp. Postul pentru un anumit număr de ore în fiecare zi sau consumul unei singure mese câteva zile pe săptămână poate ajuta corpul să ardă grăsimi. Cercetările arată că postul intermitent poate reduce riscul de diabet și boli de inimă.

„Diabetul de tip 2 nu este neapărat o boală permanentă, pe tot parcursul vieții. Remiterea diabetului este posibilă dacă pacienții pierd în greutate schimbându-și dieta și obiceiurile de mișcare fizică”, a spus Dongbo Liu, de la Universitatea Agricolă Hunan din Changsha, China. „Cercetarea noastră arată că postul intermitent, terapia nutrițională medicală chineză (CMNT), poate duce la remiterea diabetului la persoanele cu diabet de tip 2, iar aceste constatări ar putea avea un impact major asupra celor peste 537 de milioane de adulți din întreaga lume care suferă de această boală.”

Oamenii de știință au efectuat o intervenție de 3 luni cu dietă de post intermitent în rândul a 36 de persoane cu diabet și au descoperit că aproape 90% dintre participanți, inclusiv cei care au luat agenți de scădere a zahărului din sânge și insulină, și-au redus aportul de medicamente pentru diabet după postul intermitent. 55%  dintre acești oameni au experimentat remisiunea diabetului, și-au întrerupt medicamentele pentru diabet și l-au menținut timp de cel puțin un an.

Rezultatele studiului contestă opinia convențională conform căreia remiterea diabetului poate fi atinsă numai la cei cu o durată mai scurtă a diabetului (0-6 ani). De fapt, șaizeci și cinci la sută dintre participanții la studiu care au obținut remisiunea diabetului au avut o durată a diabetului de peste 6 ani (6-11 ani).

„Medicamentele pentru diabet sunt costisitoare și reprezintă o barieră pentru mulți pacienți care încearcă să-și gestioneze eficient diabetul. Studiul nostru a observat că costurile medicamentelor au scăzut cu 77% la persoanele cu diabet zaharat după postul intermitent”, a spus Liu.

Articol de Izabela Constantin

ARTICOLE RECOMANDATE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole populare

Comentarii recente