HomeHealthTinerii tratați pentru tulburări de somn cu benzodiazepine pot prezenta un risc...

Tinerii tratați pentru tulburări de somn cu benzodiazepine pot prezenta un risc mai mare de supradozaj

Adolescenții și adulții tineri care sunt tratați pentru tulburări de somn cu benzodiazepine, cum ar fi Xanax – un medicament prescris în mod obișnuit pentru a trata anxietatea și insomnia – pot prezenta un risc mai mare de supradozaj decât tratamentele farmacologice alternative, potrivit cercetătorilor Rutgers.

Studiul, publicat în JAMA Network Open, a examinat cât de des tinerii cu tulburări de somn au suferit o supradoză de medicamente în lunile după începerea tratamentului cu prescripție medicală pentru somn. Tratamentele pentru insomnie sunt atât nonfarmacologice, cât și farmacologice, dar tratamentul recomandat pentru prima dată este terapia cognitiv-comportamentală.

Benzodiazepinele sunt adesea prescrise la copii și adolescenți, în ciuda faptului că sunt recomandate mai rar din cauza lipsei de dovezi privind siguranța și eficacitatea lor la copii. În prezent, perioada recomandată de tratament cu benzodiazepine pentru toate grupele de vârstă este de 4 săptămâni sau mai puțin.

Utilizarea non medicală, tulburările legate de utilizarea benzodiazepinelor și supradozajul sunt toate riscuri asociate cu supradozajul, iar aceste riscuri cresc dacă benzodiazepinele sunt utilizate împreună cu opioide și alți depresori ai nervilor centrali.

Decesele cauzate de supradozaj din cauza benzodiazepinelor au fost de 1135 în anul 1999, 6872 în 2011 și 12290 în 2020.

Cercetătorii au descoperit că tinerii care utilizează benzodiazepine pentru afecțiuni comune de somn au avut un risc crescut de supradozaj în cele șase luni de la începerea tratamentului, în comparație cu alte medicamente pentru somn prescrise, inclusiv trazodonă, hidroxizină și hipnotice.

« Riscul de supradozaj cu benzodiazepină este un aspect important de siguranță atunci când se tratează adolescenții și adulții tineri. Sperăm că aceste rezultate pot informa deciziile de prescriere și pot încuraja monitorizarea atentă la această populație tânără de pacienți.” ,a spus Greta Bushnell, autoarea studiului și membru al facultății la Centrul pentru Farmacoepidemiologie și Științe ale Tratamentului de la Institutul Rutgers pentru Sănătate, Politică de Îngrijire a Sănătății și Cercetare privind Îmbătrânirea (IFH).

Folosind o bază de date comercială privind daunele care acoperă tinerii cu vârste cuprinse între 10 și 29 de ani cu asigurare privată, cercetătorii au identificat aproape 90.000 de persoane care au primit benzodiazepină sau un tratament alternativ pentru o tulburare de somn. Cercetătorii au examinat apoi supradozele de droguri din acest grup în cele șase luni de la începerea tratamentului.

De asemenea, cercetătorii au descoperit că riscul de supradozaj a fost cel mai mare în rândul tinerilor care au început tratamentul cu benzodiazepine, cărora li sa prescris recent un opioid.

Având în vedere co-utilizarea frecventă a benzodiazepinelor cu alte substanțe, este important să discutăm cu tinerii potențialele daune asociate. Deoarece consumul de alte substanțe poate fi necunoscut prescriptorului, adolescenții și adulții tineri ar trebui să fie testați pentru consumul de substanțe și antecedentele de supradozaj înainte de tratament”, a spus Bushnell, care este profesor asistent la Rutgers School of Public Health.

Bushnell a spus că este nevoie de cercetări continue pentru a determina modul în care detaliile specifice ale tratamentului cu benzodiazepină, cum ar fi doza, modifică riscurile de supradozaj.

Articol de Cristina Zarioiu

 

 

ARTICOLE RECOMANDATE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole populare

Comentarii recente