HomeHealthUn nou studiu arată că vitamina D ar putea ajuta la prelungirea...

Un nou studiu arată că vitamina D ar putea ajuta la prelungirea vieții

Corpul uman are nevoie de Vitamina D pentru a menține oasele și mușchii sănătoși.

Unul din trei australieni are încă o deficiență ușoară, moderată sau severă de vitamina D, în ciuda faptului că lumina soarelui este o sursă majoră a acesteia.

Acum, un nou studiu de la Universitatea din Australia de Sud oferă dovezi convingătoare că deficiența de vitamina D este legată de mortalitatea timpurie.

Cercetarea, care a fost publicată în revista Annals of Internal Medicine, a indicat că riscul de deces crește odată cu severitatea deficienței de vitamina D.

Vitamina D este un nutrient esențial care ne ajută să ne menținem sănătatea, menținându-ne oasele și mușchii puternici și sănătoși.

Josh Sutherland, primul autor și doctorand student la UniSA, observă că, în timp ce vitamina D a fost legată de mortalitate, efectele sale cauzale au fost greu de demonstrat.

În timp ce deficitul sever de vitamina D este mai rar în Australia decât în ​​alte părți ale lumii, ea îi poate afecta totuși pe cei care au vulnerabilități de sănătate, pe cei în vârstă și pe cei care nu dobândesc suficient vitamina D din expunerea sănătoasă la soare și din surse alimentare”, spune Sutherland.

Studiul nostru oferă dovezi puternice pentru legătura dintre nivelurile scăzute de vitamina D și mortalitate, iar acesta este primul studiu de acest gen care include și mortalitatea asociată bolilor respiratorii ca rezultat. Am folosit o nouă metodă genetică pentru a explora și a afirma relațiile neliniare pe care le-am văzut în medii de observație și, prin aceasta, am reușit să oferim dovezi puternice pentru legătura dintre statutul scăzut de vitamina D și moartea prematură.”a adăugat el.

Deficitul de vitamina D a fost legat de mortalitate, dar deoarece studiile clinice nu au reușit adesea să recruteze persoane cu niveluri scăzute de vitamina D sau li s-a interzis să includă participanți cu deficit de vitamină a fost dificil să se stabilească relații cauzale.” mai precizează Sutherland.

Studiul de randomizare Mendelian a evaluat 307.601 de înregistrări de la Biobank din Marea Britanie. Nivelurile scăzute de vitamina D au fost observate ca fiind mai mici de <25 nmol/L, cu concentrația medie constatată de 45,2 nmol/L. Pe o perioadă de urmărire de 14 ani, cercetătorii au descoperit că riscul de deces a scăzut semnificativ odată cu creșterea concentrațiilor de vitamina D, cele mai puternice efecte fiind observate în rândul celor cu deficiențe severe.

Investigator principal și director al Centrului Australian pentru Sănătate de Precizie al UniSA, profesorul Elina Hyppönen, spune că acum este nevoie de mai multe cercetări pentru a stabili strategii eficiente de sănătate publică care pot ajuta la atingerea ghidurilor naționale și la reducerea riscului de deces prematur asociat cu niveluri scăzute de vitamina D.

Mesajul de luat acasă aici este simplu, cheia este în prevenire. Nu este suficient de bine să te gândești la deficiența de vitamina D atunci când te confrunți deja cu situații dificile, când acțiunea timpurie ar putea face toată diferența”, spune profesorul Hyppönen.

„Este foarte important să continuăm eforturile de sănătate publică pentru a ne asigura că persoanele vulnerabile și vârstnice mențin niveluri suficiente de vitamina D pe tot parcursul anului.”a adăugat ea.

Studiul a fost finanțat de Consiliul Național de Sănătate și Cercetare Medicală.

 

Articol de Răzvan Lupu

ARTICOLE RECOMANDATE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole populare

Comentarii recente