HomeHealthUn medicament ieftin din anii 1960 ar putea ajuta la tratarea cancerului...

Un medicament ieftin din anii 1960 ar putea ajuta la tratarea cancerului de colon

Cercetătorii de la Universitatea din Auckland au descoperit că noi combinații și formulări de medicamente mai vechi sunt promițătoare pentru tratarea cancerului de colon.

Fabricarea medicamentelor pentru cancerul de colon a înregistrat progrese uriașe de-a lungul anilor. Pe de altă parte, este costisitor și dezvoltarea lui necesită timp considerabil. Cercetătorii de la Universitatea din Auckland au început să facă verificări printre medicamentele vechi pentru a vedea dacă există unul care ar putea oferi o modalitate mai rapidă și mai ieftină de a trata această boală.

Ei au descoperit că medicamentele vechi, combinate în moduri noi, sunt promițătoare pentru tratarea cancerului de colon. Concret, ei cred că pirvinul, un medicament folosit în anii 60, ar putea fi modificat și s-ar dovedi a fi eficient împotriva acestui tip de cancer.

Un nou medicament bazat pe combinația a două vechi medicamente

Potrivit autorilor, studiul se bazează pe progresele actuale efectuate în cunoașterea cancerelor. În primul rând, cercetătorii au studiat medicamentele pentru cancer care își vor pierde în curând protecția brevetului.

În timpul testului de laborator, oamenii de știință au descoperit că prin combinarea a două dintre aceste medicamente crește semnificativ eficacitatea tratamentului cancerului colorectal. Ambele medicamente au fost utilizate în trecut pentru a trata alte tipuri de cancer. De asemenea, acestea vor fi în curând în afara brevetului, ceea ce ar reduce semnificativ costul utilizării lor în tratament.

În ultimii ani, cercetările ne-au îmbunătățit rapid înțelegerea modului în care se dezvoltă cancerul colorectal. În special, unele subtipuri ale bolii se bazează pe dezvoltarea vaselor de sânge mici și a proteinelor numite BRAF și beta-catenina. Grupul de cercetare a identificat medicamentele existente care vizează aceste proteine și a investigat posibilitatea ca o combinație a lor să aibă efecte puternice împotriva cancerului, ”a  spus cercetătorul principal, profesorul Peter Shepherd.

Reutilizarea medicamentelor vechi pentru un tratament mai ieftin

Primul medicament este un medicament împotriva cancerului numit axitinib, care acționează prin reducerea creșterii vaselor de sânge mici. Al doilea, numit pyrvinium, este un vermifug ieftin creat și folosit în anii 1960, despre care cercetătorii cred că ar putea fi modificat pentru a fi utilizat în tratamentul cancerului. Efectuând o serie de teste, oamenii de știință și-au dat seama că prin combinația de axitinib cu vemurafenib, un medicament vechi care inhibă enzima produsă de BRAF, tratamentul a devenit mai eficient.

Această lucrare sugerează că medicamentele existente ar putea fi reutilizate pentru a trata acest tip de cancer, ceea ce ar putea reduce semnificativ costul unei astfel de terapii. Din moment ce medicamentele pe care le-am folosit sunt deja utilizate în alte scopuri, este mult mai ușoară dezvoltarea studiilor clinice pentru a vedea cum rezultatele studiilor noastre se vor traduce de fapt în rezultate îmbunătățite pentru pacienții cu această boală » a spus Dr. Khanh Tran, unul dintre principalii autori ai studiului.

Într-un al doilea set de studii, grupul a găsit dovezi că pirvinul, care vizează beta-catenina, poate crește, de asemenea, eficacitatea vemurafenibului.

De asemenea, în viitorul apropiat cercetătorii plănuiesc să facă studii clinice controlate randomizate.

Articol de Cristina Zarioiu

ARTICOLE RECOMANDATE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole populare

Comentarii recente