HomeHealthUnul dintre cei mai mari experți din Marea Britanie în boala Alzheimer...

Unul dintre cei mai mari experți din Marea Britanie în boala Alzheimer spune că există motive să sperăm într-un tratament eficient până în 2040

Unul dintre cei mai mari experți din Marea Britanie în boala Alzheimer spune că există motive să sperăm într-un tratament eficient pentru cea mai comună formă a bolii până în 2040.

Profesorul Julie Williams de la Universitatea Cardiff spune că în 2009, existau doar trei gene cunoscute a fi legate de boala Alzheimer, dar astăzi există 92, o creștere masivă a cunoștințelor despre boala debilitantă.

Lucrurile se accelerează și se îmbunătățesc tot timpul”, a declarat Williams pentru BBC.

Am învățat mai multe în ultimii șapte ani decât în ​​ultimii 20” a adăugat ea.

Williams, directorul Institutului de Cercetare a Demenței din Marea Britanie de la Universitatea Cardiff, a studiat această boala de peste 30 de ani.

Boala Alzheimer este o formă progresivă de demență care în prezent nu are nici un tratament eficient pentru a încetini progresia simptomelor.

Williams este optimist însă că terapiile genetice avansate vor dezvălui mai multe despre boală și speră să conducă medicii, cercetătorii și în cele din urmă, pacienții și familiile lor la un tratament care va încetini sau chiar va opri apariția deteriorării cognitive.

Odată ce știți de unde să începeți să căutați, puteți studia efectele pe care genele le au asupra activității specifice a creierului”, a spus Williams.

Boala Alzheimer afectează 850.000 de oameni în Marea Britanie în fiecare an şi există peste 10 milioane de cazuri noi de demență în fiecare an pe tot globul, potrivit Alzheimer’s Disease International.

Nu toate simptomele de demență sunt legate de boala Alzheimer, dar boala Alzheimer este principalul diagnostic al celor care suferă de demență, așa că țintirea bolii Alzheimer este deosebit de importantă pentru a stopa creșterea anticipată a persoanelor care suferă de demență în anii și deceniile următoare.

Testele care au costat milioane în anii ’90 pot fi acum efectuate pentru aproximativ 30 de lire sterline”, a spus Williams.

De exemplu, acum știm că genele defecte schimbă modul în care funcționează celulele imune numite microglia” a declarat ea.

Acestea sunt camioanele de gunoi ale creierului care curăță ceea ce ei văd ca gunoi”, explică ea.

„Pot fi mai puțin eficiente în curățarea gunoiului autentic și ucide din greșeală celulele creierului sănătoase, inclusiv sinapsele. Desigur, sinapsele sunt conexiunile dintre neuroni, așa că dacă sunt eliminate atunci când nu ar trebui, atunci pierzi conexiunile, pierzi gândurile, pierzi amintirile” a adăugat ea.

Decenii de cercetare asupra bolii Alzheimer și a demenței indică faptul că nu există un singur „tratament” pentru boală, dar că tratamentul ar trebui să adopte o abordare mai holistică, atacând diversele sale cauze din orice unghi posibil.

Williams speră că ritmul progresului poate duce la unele tratamente eficiente până în 2040, când se preconizează că cazurile de demență vor crește brusc.

Până în 2040 cred că vom fi în poziția de a oferi o gamă largă de tratamente și deşi s-ar putea să nu știm exact de ce, dar unul dintre ele va fi capabil să acționeze asupra unei game uriașe de cauze”, a spus ea.

 

Articol de Răzvan Lupu

 

ARTICOLE RECOMANDATE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole populare

Comentarii recente