HomeEditorial19 mai, Ziua Medicilor de Familie

19 mai, Ziua Medicilor de Familie

Ziua Medicilor de Familie a fost declarată prima dată în data de 19 mai 2010 de către WONCA (Organizația Mondială a medicilor de familie), cu scopul de a aduce în atenție importanța rolului și contribuției medicilor generaliști în sistemele de îngrijire primară de sănătate în fiecare țară.

Folosim această zi ca prilej pentru a ne arăta recunoștința și aprecierea față de medicii de familie din întreaga lume. Este, de asemenea, o șansă de a sărbători progresul înregistrat în medicina de familie și contribuțiile speciale ale echipelor de îngrijire primară la nivel global.

Specialitatea de medicină de familie a fost creată în 1969 pentru a îndeplini funcția generalistă în medicină, care a suferit odată cu pierderile întâmpinate după al Doilea Război Mondial. De la crearea specialității, medicina de familie a oferit îngrijiri medicale generale tuturor persoanelor, pacienților de toate vârstele, genurile, nivelurile de venit, educație sau ocupație din întreaga lume.

În prezent, medicii de familie deservesc majoritatea populațiilor rurale și urbane ale lumii atunci când vine vorba de îngrijirea primară. Acești furnizori sunt distribuiți mai proporțional în populațiile țării decât orice altă specialitate de medic. Fără medicina de familie, mulți oameni nu ar avea acces la îngrijirea primară.

Fie că este vorba de o lovitură, de o boală minoră sau chiar de o boală cronică, medicii de familie sunt pasionați de vindecarea tuturor tulburărilor pentru a oferi cea mai bună îngrijire pacientului. Medicul de familie poate oferi o autorizare pentru toate nevoile de asistență medicală ale unei persoane.

Aceștia sunt vitali atât pentru sănătatea pacientului, cât și a celor dragi acestuia. Pe lângă prescrierea de tratamente pentru adresarea problemelor de sănătate, medicii de familie își pot extinde asistența pentru bunăstarea noastră generală. De multe ori primim sfaturi privind un plan alimentar mai bun, schimbări eficiente ale stilului de viață sau chiar terapii care vizează problemele de sănătate.

Importanța medicilor generaliști rămâne de nemăsurat. Cu ocazia Zilei Medicilor de Familie, vă mulțumim pentru grija și serviciile oferite!

 

Articol de Izabela Constantin

ARTICOLE RECOMANDATE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole populare

Comentarii recente