HomeGourmet5 motive pentru care ar trebui să mănânci un kiwi în fiecare...

5 motive pentru care ar trebui să mănânci un kiwi în fiecare zi

Se spune că „un măr pe zi ține doctorul departe”, dar și un kiwi pe zi poate face minuni pentru sănătatea noastră.

Kiwi este un fruct verde vibrant, cu semințe mici, negre și are un gust interesant – un amestec de căpșuni, pepene galben și banane – pe care-l îndrăgești imediat.

Kiwi-ul este plin de fibre, atât solubile, cât și insolubile, furnizează nutrienți multipli precum vitaminele A, B6, B12, E, potasiu, calciu, magneziu (un nutrient esențial pentru a transforma alimentele în energie) și fier (ajută la învingerea anemiei) și are un conținut scăzut de calorii (un fruct de aproximativ 70 g are aproximativ 40 de calorii).

Pe lângă acestea, mai sunt încă cinci motive importante pentru a consuma un avocado în fiecare zi.

  1. Luptă împotriva gripei.

În timpul focarului de COVID-19, mulți dintre noi ne-am aprovizionat cu kiwi. Bogat în vitamina C, acest fruct este cunoscut pentru proprietățile sale de stimulare a imunității. Vitamina C sprijină producția și activitatea anticorpilor, iar o bună funcționare a anticorpilor este importantă pentru un sistem imunitar sănătos. În plus, vitamina C este vitală pentru producerea de serotonină, și în consecință, consumul de kiwi ne poate ajuta să ne îmbunătățim starea de spirit.

  1. Este o sursă importantă de antioxidanți.

Kiwi-ul este bogat în compuși bioactivi care au capacitate antioxidantă de a ajuta la protejarea împotriva radicalilor liberi, produși în organism din cauza stresului, a stilului de viață necorespunzător și a mâncării nesănătoase pe care o alegem. Are o cantitate mai mare de antioxidanți decât merele și perele, iar acest fruct suculent este un antidot potrivit pentru aceste vremuri stresante în care trăim.

  1. Este un prieten al inimii.

Vitamina C, polifenolii și potasiul din kiwi funcționează atât individual, cât și împreună pentru a proteja vasele de sânge și inima și pentru a reduce cantitatea de grăsimi (trigliceride) din sânge.

4 Ajută la digestie.

Kiwi conține o enzimă numită actinidină, care descompune proteinele, ajutând astfel digestia. Această enzimă ajută, de asemenea, motilitatea, adică trecerea alimentelor digerate în intestin. Prin urmare, conținutul ridicat de fibre și enzima actinidină fac din kiwi un suport excelent pentru sănătatea digestivă.

  1. Aliat al frumuseții.

Un echilibrul bun al pH-ului din organism este o condiție prealabilă pentru un aspect sănătos al pielii. Deoarece kiwi este de natură alcalină, poate ajuta la contracararea efectelor alimentelor acide pe care le consumăm. În plus, vitamina C din kiwi este importantă pentru formarea de colagen în piele, elementul de construcție care menține pielea, mușchii, oasele și tendoanele sănătoase.

Nu în ultimul rând kiwi este bogat în acid folic. Femeilor însărcinate sau celor care încearcă să rămână însărcinate li se recomandă să includă suficient acid folic în dieta lor, pentru o bună dezvoltare a fătului.

Cum să adaugi kiwi în dietă?

Adaugă-l la salate, într-un iaurt cu cereale sau pregătit într-un smoothie. Sau pur și simplu taie kiwi-ul în jumătate, apoi folosește lingura pentru a scoate conținutul verde, strălucitor și bogat în nutrienți din interior.

Articol de Cristina Zarioiu

ARTICOLE RECOMANDATE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole populare

Comentarii recente