HomeHealthAmazon lucrează la un vaccin împotriva cancerului împreună cu Centrul de Cercetare...

Amazon lucrează la un vaccin împotriva cancerului împreună cu Centrul de Cercetare Fred Hutchinson

Amazon tocmai a lansat un studiu clinic aprobat de FDA (Agenția Federală de Medicamente din SUA),  pentru un vaccin împotriva cancerului. Gigantul american lucrează în colaborare cu Centrul de Cercetare a Cancerului Fred Hutchinson din Seattle, Washington.

Un vaccin împotriva cancerului de sân și a melanomului

Amazon și Centrul de Cercetare a Cancerului Fred Hutchinson sunt în procesul de recrutare a 20 de participanți, cu vârsta de peste 18 ani, pentru etapa incipientă (sau faza 1). Scopul este de a dezvolta „vaccinuri personalizate”, capabile să trateze cancerul de sân sau melanomul, o formă de cancer de piele.

În documentele publicate, Centrul de Cercetare a Cancerului Fred Hutchinson este menționat ca partener de studiu, în timp ce Amazon este menționat drept colaborator.

Studiul, publicat în octombrie 2021, a început pe 9 iunie 2022 și este de așteptat să se încheie în noiembrie 2023. Potrivit unui purtător de cuvânt al Amazon, „Ca parte a acestui parteneriat, aducem expertiza noastră din domeniul științific și cel al învățării automate pentru a explora dezvoltarea unui tratament personalizat pentru anumite forme de cancer”. Prin urmare, studiul a primit autorizația de la Food and Drug Administration din Statele Unite pentru a trece la un studiu clinic.

Va fi un proces lung, însă, acest vaccin ar putea oferi un tratament al cancerului mai concentrat, mai precis și la un cost mai mic. Se spune că acest vaccin ar putea fi chiar o alternativă bună la chimioterapie.

Amazon își intensifică eforturile în domeniul sănătății

Un grup „secret” din cadrul Amazon, cunoscut sub numele de Marea Provocare, a condus dezvoltarea vaccinului împotriva cancerului. Acest proiect este acum în responsabilitatea unei echipe de cercetare a cancerului condusă de Robert Williams, Vicepreședinte Amazon pe partea de tehnologie. Gigantul american precizează că acesta va fi un proces pe mai mulți ani, dar dacă rezultatele vor fi concludente, ar fi deschiși să colaboreze cu alte organizații din domeniul sănătății și științe ale vieții care ar putea fi, de asemenea, interesate de eforturi similare.

Este prima dată când Amazon lucrează la propriul medicament. Însă, în ultimii ani, Amazon și-a consolidat și intensificat activitatea în domeniul îngrijirii și sănătății. În 2020, compania a lansat  Amazon Care, un serviciu de e-sănătate pentru companiile americane (un serviciu complementar acoperirii de securitate socială acordată de angajatori.) Amazon Care oferă servicii de sănătate online, incluzând atât consultații virtuale, cât și deplasarea asistentelor la domiciliu. O sesiune începe cu o discuție pe chatbot, apoi oferă o consultare la distanță cu un profesionist din domeniul sănătății. De asemenea, Amazon are propria farmacie on-line.

De menționat că Amazon nu singurul de pe piață care caută un tratament personalizat al cancerului, bazat pe secvențierea ADN-ului, BioNTech lucrează la ceva similar în Germania în momentul de față.

Articol de Cristina Zarioiu

ARTICOLE RECOMANDATE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole populare

Comentarii recente