HomeHealthCum ar putea veni tratamentul cancerului dintr-o sursă surprinzătoare

Cum ar putea veni tratamentul cancerului dintr-o sursă surprinzătoare

Cine a știut că savurarea ceștii tale preferate de cafea latte ar putea ajuta la tratarea uneia dintre cele mai de temut boli.

O echipă de cercetare de la Universitatea din Iowa a dezvoltat un material biocompatibil care captează gaze ce pot ajuta la îmbunătățirea eficacității radiațiilor și chimioterapiei în tratamentul cancerului. Inspirația din spatele cercetării inovatoare este spuma de deasupra latte-urilor, dulciurilor pop rock și urșilor de gumă.

Descoperirea schimbă dramatic paradigma tratamentului cancerului pentru următorii ani.

Materialele biocompatibile, GeMs, sunt preparate folosind spumă, agenți de îngroșare și gaz. Spuma de captare a gazelor poate fi utilizată ca agent eficient pentru transferul gazelor terapeutice către tumori.

GeM-urile au fost proiectate invers pentru a accepta oxigenul și alte gaze ca şi componente. Un dispozitiv cu componente sigure și comestibile este utilizat pentru a fabrica spuma GeMs în laborator. Acesta este același dispozitiv care se foloseşte in  baruri pentru a face spuma de lapte.

James Byrne, MD, Ph.D., și Jianling Bi, Ph.D., de la Universitatea din Iowa, au scris un studiu de cercetare ȋmpreună cu revista Advanced Science, care a descoperit că GeM-urile furnizează direct niveluri mai ridicate de oxigen în tumori.

După ce primesc oxigen, tumorile și celulele canceroase devin mai vulnerabile la tratamente, inclusiv imunoterapie, chimioterapie și radiații. Au fost efectuate mai multe teste pe șoareci cu cancer de prostată și un tip de sarcom pentru a verifica eficacitatea produsului.

Byrne și alți cercetători de la Massachusetts Institute of Technology, Beth Israel Deaconess Medical Center și Harvard Medical School au efectuat acest studiu de cercetare ca un efort multi-instituțional.

Adevărata provocare este cum să livrezi o doză eficientă de oxigen într-un mod sigur și controlat” a spus Byrne, Profesor asistent de oncologie cu radiații și membru Holden Comprehensive Cancer Center la Universitatea din Iowa.

Cercetătorii variază cantitatea componentelor și controlează eliberarea de oxigen din materiale. Byrne afirmă că translabilitatea acestor materiale pentru tratamentul cancerului este extrem de mare.

Un cercetător din laboratorul lui Byrne a declarat că un aspect care l-a entuziasmat a fost combinația dintre principiile biologiei cancerului și știința materialelor, care a creat ceva foarte important pentru tratamentul cancerului.

 

Articol de Răzvan Lupu

ARTICOLE RECOMANDATE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole populare

Comentarii recente