HomeLifestyleDe ce cafeaua este acompaniată de țigară?

De ce cafeaua este acompaniată de țigară?

Mulți dintre fumători obișnuiesc să își înceapă ziua cu o ceașcă de cafea, acompaniată de o tigară. De ce este însă acest obicei atât de comun? O nouă cercetare a unei echipe de la Universitatea din Florida ar putea oferi în sfârșit răspunsul.

Deși descoperirile recent lansate nu au fost încă testate pe oameni, ele reprezintă un progres semnificativ în înțelegerea noastră privind modul în care receptorii de nicotină din creier sunt afectați de cafea și țigări, potrivit Roger L. Papke, profesor de farmacologie la Universitatea din Florida Colegiul de Medicină. Pentru majoritatea indivizilor, componenta de bine a cafelei este cofeina, deși fumătorii pot primi un alt tip de stimulare.

„Multor oameni le place cofeina dimineața, dar există și alte molecule în cafea care ar putea explica de ce fumătorii își doresc cafeaua”, a spus Papke.

Cercetătorii au aplicat o soluție de cafea prăjită pe celulele care exprimă un anumit receptor uman de nicotină. Cercetătorii au ajuns la concluzia că un compus chimic organic din cafea poate ajuta la restabilirea disfuncției receptorilor de nicotină care provoacă pofta de nicotină la fumători.

Descoperirile l-au condus pe Papke la o ipoteză mai largă: unul dintre compușii din cafeaua preparată, cunoscut sub numele de n-MP, poate ajuta la diminuarea poftei de nicotină de dimineață.

Papke a spus că este intrigat de ideea că fumătorii dependenți de nicotină asociază consumul de tutun cu cafeaua dimineața și cu alcoolul seara. Deși efectul alcoolului asupra receptorilor de nicotină din creier a fost cercetat amănunțit, interacțiunea receptorilor cu cafeaua a fost studiată mai puțin.

„Mulți oameni caută cafea dimineața din cauza cofeinei. Dar cafeaua făcea altceva fumătorilor? Am vrut să știm dacă există alte lucruri în cafea care afectează receptorii de nicotină ai creierului”, a spus Papke.

Autorul principal a numit cercetarea un pas important în înțelegerea mai bună a modului în care cafeaua și țigările afectează receptorii de nicotină ai creierului și o bază bună pentru studierea încetării consumului de nicotină.

 

 

 

Articol de Izabela Constantin

ARTICOLE RECOMANDATE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole populare

Comentarii recente